Στο στρατηγικό σχέδιο  ανάπτυξης αλλά και στην συνεργασία-κοινές δράσεις Περιφέρειας με όλους τους τοπικούς φορείς στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την διασύνδεση του με τον πρωτογενή τομέα, εκλεκτά προϊόντα-Κρητική κουζίνα, πλούσια ιστορία και πολιτισμό, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσαν στο Ηράκλειο το Εργατικό κέντρο και το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. 

Στην ημερίδα παρουσία Βουλευτών, Κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ,ΓΣΒΕΕ,ΣΕΤΕ),Δημάρχων ,εκπρόσωποι τοπικών φορέων, παραγωγικών τάξεων, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια έχει ενσωματώσει τον τουρισμό στον πύρινα του στρατηγικού σχεδιασμού της και προσπαθεί να στηρίξει κάθε επιχειρηματική προσπάθεια, να καλύψει τα κενά του Κράτους και βέβαια με κάθε τρόπο να βρεθεί δίπλα στους εργαζόμενους στον αναπτυξιακό κλάδο. Ο κ. Αρναουτάκης παράλληλα αναφερόμενος στις δυνατότητες ανάπτυξης του τόπου ζήτησε την στήριξη της Πολιτείας και μίλησε για την ανάγκη οικοδόμησης ενός ασφαλούς επενδυτικού και εργασιακού περιβάλλοντος, θέσεις που υποστήριξαν στις ομιλίες τους και οι τοπικοί εκπρόσωποι φορέων οι οποίοι και επαίνεσαν δημόσια την Περιφέρεια για την καλή συνεργασία αλλά και τις πρωτοβουλίες της στην τοπική ανάπτυξη-διεθνή προβολή του νησιού, στην τόνωση της τοπικής οικονομίας που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας κ.α. 

«Για όλους εμάς Τουρισμός στην Κρήτη σημαίνει ανάπτυξη. Σημαίνει συνεργασίες και συμπράξεις. Σε αυτό το πλαίσιο είμαστε ήδη έτοιμοι τις επόμενες ημέρες να ολοκληρώσουμε την πρώτη φάση της διαβούλευσης στον πυλώνα του τουρισμού για τη Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης, μια στρατηγική που όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία αναμένεται να προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον για τους επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίοι μέσα από συμπράξεις με τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά μας ιδρύματα και με τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν νέα εργαλεία για τον τουρισμό στο νησί μας.» τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, και πρόσθεσε: «Στην Περιφέρεια Κρήτης ο δρόμος που επιλέξαμε αποδίδει μετρήσιμα αποτελέσματα. Οι συνεχείς βραβεύσεις για την τουριστική προβολή του νησιού μας, η αποτελεσματική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, η διαρκής αναβάθμιση της Κρήτης στις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες του κόσμου είναι μόνο η αρχή. Για τη συνέχεια είμαστε έτοιμοι μαζί με τους φορείς να στηρίξουμε κάθε επιχειρηματική προσπάθεια, είμαστε εδώ να στηρίξουμε όλους τους εργαζομένους στον τουρισμό, τους ανθρώπους που καθημερινά ξεπερνούν τους εαυτούς τους, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταπεξέλθουν στα επαγγελματικά τους καθήκοντα, για να προσφέρουν άριστες υπηρεσίες σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook