Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και το “Χαμόγελο του Παιδιού” διανύουν πολλά χρόνια αγαστής συνεργασίας κυρίως στον τομέα ερευνών αγνοούμενων παιδιών.

Στις 30 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ASTORIA CAPSIS μια όμορφη και συγκινητική τελετή από το ” Χαμόγελο του Παιδιού ” σηματοδοτώντας την έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης του Οργανισμού και στο Ηράκλειο.

Το Κέντρο με έδρα τα Χανιά προσφέρει ήδη πολύτιμες υπηρεσίες στο νησί μας από το 2014, έχοντας στηρίξει 215 οικογένειες με 471 παιδιά ενώ σε 6.558 παιδιά παρείχε υπηρεσίες πρόληψης και παρέμβασης καταδεικνύοντας τις αυξημένες ανάγκες και στην Κρήτη. 

Το τοπικό Κέντρο που εχθές εγκαινιάστηκε στο Ηράκλειο (Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 138), θα ενδυναμώσει τις δράσεις υποστήριξης για κάθε παιδί και την οικογένειά του καθώς και στην ιατρική κοινότητα και τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου κ.Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου με αναφορά στις δράσεις και τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου, ενώ στατιστικά στοιχεία παρουσιάστηκαν από τον συντονιστή κοινωνικό λειτουργό του Οργανισμού στη Κρήτη κ. Γρηγόρη Μαρινάκη.

Σε συνέχεια, ακολούθησαν βραβεύσεις τοπικών φορέων, εθελοντικών ομάδων, επιχειρήσεων και ιδιωτών, που υποστηρίζουν το έργο του Οργανισμού.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και το “Χαμόγελο του Παιδιού” διανύουν πολλά χρόνια αγαστής συνεργασίας κυρίως στον τομέα ερευνών αγνοούμενων παιδιών.

Το Παράρτημα Ηρακλείου συνέβαλλε με δράση συγκέντρωσης ειδών ατομικής υγιεινής προσφέροντας πολύ μεγάλη ποσότητα από τα προαναφερόμενα στο Κέντρο Κρήτης.

Μεγάλη στιγμή ήταν τον Ιούλιο 2016, όταν η Ομάδα κλήθηκε από το “Χαμόγελο του Παιδιού” να συμβάλλει στις έρευνες για την εξαφάνιση 16χρονης στις Κουρούτες Αμαρίου Ρεθύμνου και οι εθελοντές μας του Τμήματος Ορεινής Διάσωσης κατάφεραν να την εντοπίσουν.

Εκ μέρους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παραρτήματος Ηρακλείου το βραβείο “Ανδρέας Γιαννόπουλος” παρέλαβε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Ζαχαριουδάκης Ευάγγελος, ο οποίος ευχαρίστησε για τη τιμή και υποσχέθηκε για τη συμβολή και τη στήριξη της Ομάδας μας σε κάθε περίπτωση που παραστεί η ανάγκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook