Τουλάχιστον ένα κτήριο τυλίχθηκε στις φλόγες στη συνοικία Πέκαμ του νότιου Λονδίνου, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα, καθώς κλιμακώνονται οι ταραχές που συνεχίζονται για τρίτη ημέρα στη βρετανική πρωτεύουσα.

Οι ταραχές ξεκίνησαν αργά το βράδυ του Σαββάτου από τη συνοικία Τότεναμ του βόρειου Λονδίνου, όταν μια ειρηνική διαδήλωση με αφορμή το φόνο ενός υπόπτου από αστυνομικούς κατέληξε σε συγκρούσεις, λεηλασίες καταστημάτων και πυρπόληση αυτοκινήτων.

Οι ταραχές επεκτάθηκαν χθες στο Χάκνεϊ του ανατολικού Λονδίνου και τις υποβαθμισμένες συνοικίες Πέκαμ και Λιούισαμ, στο νότιο Λονδίνο.

Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν κάδους απορριμμάτων και καρότσια του σούπερ-μάρκετ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν εξαπολύοντας επίθεση εναντίον τους σε μια προσπάθεια να αποκλείσουν μια περιοχή γύρω από το σταθμό Χάκνεϊ Σέντραλ.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές εισέβαλαν σε καταστήματα, κατά τα φαινόμενα για να βρουν αντικείμενα που θα μπορούσαν να πετάξουν στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με το BBC τα επεισόδια ξέσπασαν όταν αστυνομικοί σταμάτησαν έναν άνδρα για έλεγχο.