Έναν νέο τρόπο επικοινωνίας φαίνεται ότι ανακαλύπτουν τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες του λαού.

Το ΚΚ καλεί τα μέλη του να στραφούν στο microblogging, στα sites κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να πάρουν τον παλμό της κοινωνίας. Αλλωστε, το Διαδίκτυο στην Κίνα χρησιμοποιείται από 480 εκατομμύρια άτομα.

Πολλοί Κινέζοι χρησιμοποιούν το microblogging για να ανταλλάξουν απόψεις ακόμα και να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Κίνα, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 40 ανθρώπους.

Πολλοί Κινέζοι, σύμφωνα με το in.gr, έσπευσαν να εκφράσουν την αγωνία τους διαδικτυακά: «πρόκειται να ταξιδέψω με τρένο υψηλής ταχύτητας στο Πεκίνο. Οι φίλοι μού λένε ότι πάω να συναντήσω έναν βέβαιο θάνατο. Σας παρακαλώ ευλογήστε με» έγραψε ένας Κινέζος στο Sina Weibo, ένα από τα πλέον δημοφιλή sites.

Την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκε στην εφημερίδα «Λαϊκή Ημερησία», την επίσημη φωνή του ΚΚ Κίνας, άρθρο όπου καλούνταν οι αξιωματούχοι του κόμματος να στραφούν στο microblogging για να καταλάβουν καλύτερα τον λαό.

Μάλιστα, τα στελέχη καλούνται να εγκαταλείψουν τη γραφειοκρατική γλώσσα, προκειμένου να έχουν απήχηση στο νέο κοινό.

Πάντως, ο λέκτορας Γουάνγκ Γιουκάι σπεύδει να εξηγήσει: «Η απήχηση του Διαδικτύου και η ύπαρξη εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα χάσει σε αξιοπιστία αν δεν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πολιτών.

» Αυτό είναι και το σημείο-\’κλειδί\’: η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στα προβλήματα των πολιτών, όχι απλά να κάνει chat μαζί τους. Και έως ένα βαθμό δείχνει να το καταλαβαίνει.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook