Συνάντηση για το «Έτος Καζαντζάκη»

Συνάντηση-συνεργασία για τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο του «Έτους Καζαντζάκη» που έχει οριστεί το 2017 από το Υπουργείο Πολιτισμού είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον αναπληρωτή  Γενικό της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρη Πλευράκη.

Στην συνάντηση στη Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις-δράσεις που προγραμματίζονται σε όλο τον κόσμο για το μεγάλο Κρητικό συγγραφέα θα είναι ξεχωριστές, ενώ οι κεντρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Κρήτη με την ουσιαστική βοήθεια της Περιφέρειας και δήμων του νησιού.

Από την πλευρά του ο αν. Γενικός της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράκης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ανέφερε: «Φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού έχει ανακηρύξει το 2017 «Έτος Καζαντζάκη».

Η Κρήτη πρέπει να είναι πρωτοπόρα σε μια δράση πολιτισμού στα ίχνη του μεγάλου μας δασκάλου. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα διοργανώσει εκδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης όπου έχει ζήσει ο Κρητικός συγγραφέας όπως είναι το Παρίσι αλλά, στις ΗΠΑ και αλλού.

Η κεντρική εκδήλωση θα είναι στη Κρήτη, στον τόπο που τον γέννησε. Με την βοήθεια της Περιφέρειας, του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, των δήμων της Κρήτης, θα προετοιμάσουμε  εκδηλώσεις το Καλοκαίρι με υψηλόβαθμη εκπροσώπηση από το Ελληνικό Κράτος. Η «καρδιά» της Κρήτης θα χτυπάει δυνατά και θα ακουστεί παντού». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook