Κακοποίηση, βιασμοί και θάνατοι πίσω από τη γαμήλια λάμψη

Στη Δύση το να είναι μια γυναίκα παράνυμφος σημαίνει ξέφρενη διασκέδαση στο πλευρό της νύφης. Στην Κίνα σημαίνει κατανάλωση τεράστιων ποσοτήτων αλκοόλ για λογαριασμό της νύφης αλλά και παρενόχληση που ξεκινά από τα χάδια και μπορεί να προχωρήσει πολύ παραπέρα, στο πλαίσιο παραδοσιακών «εθίμων». Είναι μάλιστα τόσο λιγότερες οι γυναίκες που αποδέχονται να γίνουν παράνυμφοι στον γάμο φίλων τους που ανθίζουν επιχειρήσεις που νοικιάζουν… επαγγελματίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Time, οι γυναίκες που δέχονται να σταθούν δίπλα στις φίλες ή τις συγγενείς τους στον γάμο τους εξευτελίζονται, παρενοχλούνται σεξουαλικά ενώ έχουν καταγραφεί ακόμα και θάνατοι. Για παράδειγμα, η παράνυμφος είναι εκείνη που πίνει σε κάθε πρόποση, στη θέση της νύφης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δηλητηριάσεις από αλκοόλ και, σε ακραίες περιπτώσεις, θάνατο. Με τη ζωή της είχε πληρώσει πέρσι μια 28χρονη τα «καθήκοντα» της παρανύμφου, καθώς εξαναγκάστηκε να πιει τόσο αλκοόλ που ο οργανισμός της δεν άντεξε.

Εκτός από αλκοόλ, οι παράνυμφοι δέχονται λεκτική και σωματική κακοποίηση από τους φίλους του γαμπρού κι άλλους άνδρες καλεσμένους και, ειδικά όταν το αλκοόλ ρέει, τα πράγματα είναι πιθανό να βγουν εκτός ελέγχου. Πολλές φορές, στη «light» εκδοχή, οι παράνυμφοι γίνονται στόχος σεξουαλικών υπονοούμενων ή καλούνται να κάνουν εξευτελιστικές πράξεις, όπως να γλείψουν μια μπανάνα. Σε άλλες περιπτώσεις όμως, υπήρξαν παράνυμφοι που τις έγδυσαν ενώ σε βίντεο του 2015 είχε καταγραφεί η παρενόχληση μιας παράνυμφου από τους άνδρες καλεσμένους στον γάμο. Μάλιστα κάποιοι τις κρατούσαν τα χέρια για να μπορούν οι υπόλοιποι να την αγγίζουν όπως ήθελαν. Το 2013, μια παράνυμφος βιάστηκε από δύο άνδρες καλεσμένους σε γάμο στη Zhejiang.

Η επικινδυνότητα της θέσης φέρνει ολοένα και περισσότερες αρνήσεις κι έτσι πλέον υπάρχουν επιχειρήσεις που νοικιάζουν επαγγελματίες παράνυμφους με «ενοίκιο» από 30 έως 118 δολάρια ανά γάμο!

Οι περισσότερες είναι εργαζόμενες γυναίκες, που έχουν μια «κανονική» δουλειά τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα κάνουν την «έξτρα» δουλειά τους σε γάμους για να αυξήσουν τα έσοδά τους. «Είμαστε επαγγελματίες, μπορούμε να διαχειριστούμε αμήχανες στιγμές εύκολα και γρήγορα. Για αυτό με προσλαμβάνουν, για να προστατεύω τους φίλους τους» είχε δηλώσει μια παράνυμφος προς ενοικίαση στους Financial Times.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook