Οι συνοδευτικές μελέτες αναμένεται να δώσουν οριστική λύση στην διάβρωση του περιμετρικού πέτρινου προστατευτικού τοιχίου

Την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έλαβε πρόσφατα ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, αναφορικά με την πληρωμή της πρώτης φάσης του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, με τίτλο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΟΥΜ – ΚΑΠΙ ΧΑΝΙΩΝ», που έγινε επί των ημερών της προηγούμενης διοίκησης. 

Σημειώνεται ότι έπειτα από καθυστερήσεις και εμπλοκές ετών προχωρά η εκπόνηση της σημαντικής αυτής μελέτης για την ανάπλαση της Λιμενικής Ζώνης της περιοχής του Κουµ Καπί και της ανάδειξης της µέσω σύγχρονων, αρχιτεκτονικών και αστικών παρεμβάσεων.

“Θεωρούμε επιτυχία της δημοτικής μας αρχής, που έπειτα από επίμονες προσπάθειες δόθηκε λύση και προχωρά η εκπόνηση της εξαιρετικά σημαντικής μελέτης για το Κουμ – Καπί, η οποία αποτελεί το βασικό εργαλείο για την ανάπλαση και την ανάπτυξη της περιοχής. Θα μπορούν πλέον να “ξεκλειδώσουν” και  οι συνοδευτικές μελέτες (μελέτη ακτομηχανικής, στατική μελέτη, περιβαλλοντική μελέτη), οι οποίες αποτελούν απαραίτητα εργαλεία, ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα, όπως οι σπηλαιώσεις”, τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας. 

Επισημαίνεται ότι ο έντονος κυματισμός διαβρώνει τμήμα της θεμελίωσης του περιμετρικού πέτρινου προστατευτικού τοιχίου αντιστήριξης στο βορειοδυτικό μέτωπο της ακτής Μιαούλη στο Κουμ  –  Καπί.

Οι συνοδευτικές μελέτες ακτομηχανικής και στατικής, που συνοδεύουν την αρχιτεκτονική μελέτη του κ. Τσακαλάκη, αναμένεται να δώσουν μόνιμη λύση στο εκτεταμένο πρόβλημα για την περιοχή. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook