Στη δικαιοσύνη προσέφυγε η οικογένεια του 16μηνου  Ραφαήλ Χρυσοβαλάντη, ζητώντας να τιμωρηθούν συγκεκριμένα άτομα, που  σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ενδείξεις, ευθύνονται για τον θάνατο του βρέφους.

Ο μικρός Ραφαήλ Χρυσοβαλάντης, έπειτα από αρκετές εβδομάδες νοσηλείας του στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, με τα ατέλειωτα «γιατί» να παραμένουν αναπάντητα!

Οι δικηγόροι της οικογένειας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε μιλώντας στο flashnews.gr ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος βρίσκεται στο Ηράκλειο, προκειμένου να εξετάσει όλες τις πτυχές της σοβαρής αυτής υπόθεσης, έχουν ήδη περάσει το κατώφλι του γραφείου των Εισαγγελικών Αρχών, καταγγέλλοντας γιατρούς του νοσοκομείου και όχι μόνο για.. «πάσης φύσεως αδικήματα»

«Καταθέσαμε μήνυση κατά συγκεκριμένων ατόμων για αδικήματα πάσης φύσεως και ήδη έχουν επιληφθεί της υποθέσεως εκτός από την Τεχνική Σύμβουλο, Ελπίδα Σπανουδάκη και μια σειρά άλλων γιατρών, πολλών ειδικοτήτων. Οι αποκαλύψεις θα είναι πολλές»

Από την πλευρά της η Ιατροδικαστής και Τεχνικός Σύμβουλος της οικογένειας του 16μηνου Ραφαήλ Χρυσοβαλάντη, Ελπίδα Σπανουδάκη, επεσήμανε ότι βρισκόμαστε σε αναμονή των Ιστολογικών Εξετάσεων.

«Είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Είμαστε σε αναμονή των ιστολογικών εξετάσεων, που αναμένονται αμέσως μετά το Πάσχα. Τότε θα μπορέσω να πω περισσότερα για την υπόθεση.»

Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση, που παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ο πατέρας του 16μηνου αγοριού, σε γραπτή του δήλωση στα Μέσα Ενημέρωσης, λίγες ώρες μετά τον θάνατο του γιου του, είχε κάνει λόγω για το απόλυτο θέατρο του παραλόγου, που έζησε από την στιγμή που ο μικρός Ραφαήλ, εισήχθη στο ΠΑΓΝΗ με προβλήματα υγείας, μέχρι την μέρα που πήρε νεκρό στα χέρια του τον 16μηνο γιο του.

«Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν για τον άδικο θάνατο του παιδιού μου. Όλο αυτό το διάστημα έζησα ένα θέατρο του παραλόγου και πάλευα ουσιαστικά μόνος μου μαζί με την οικογένειά μου για να σώσω το παιδί μου. Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν», τονίζει ο πατέρας του 16μηνου βρέφους

Ο μικρός Ραφαήλ Χρυσοβαλάντης, σύμφωνα με τους γονείς εισήχθη με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ. Το βράδυ της 15ης Φεβρουαρίου, επρόκειτο να μεταφερθεί με C-130 στο νοσοκομείο “Αγία Σοφία” της Αθήνας.

Όπως δηλώνει ο δικηγόρος κ. Διαλυνάς: “Το C-130 ήρθε κατόπινα παρέμβασης των γονέων, ωστόσο η μεταφορά του βρέφους δεν έγινε καθώς δεν δόθηκε άδεια από τη διοίκηση του νοσοκομείου.”

Η αιτιολογία από πλευράς του νοσοκομείου για τη μη μεταφορά ήταν ότι η κατάσταση του βρέφους δεν είχε σταθεροποιηθεί.

“Υπάρχουν φωτοργαφίες που δείχνουν την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόταν το ποδαράκι του παιδιού. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια εικόνα βρέφους σε χώρες όπως η Ελλάδα. Δεν συναντάμε τέτοιες εικόνες ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες.” συμπλήρωσε ο κ. Διαλυνάς.

Ο μικρός Ραφαήλ Χρυσοβαλάντης έσβησε στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, το βράδυ της 24ης Μαρτίου, με τους γονείς να ζητούν να διεξαχθεί νεκροψία νεκροτομή.

Η οικογένεια του μωρού, ζητούν την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, Α. Ξανθού και του αναπληρωτή Υπ. Υγείας, Παύλου Πολάκη, στην υπόθεση καθώς όπως υποστηρίζουν οι γιατροί κάλεσαν ομάδα γιατρών από την Αθήνα και την Ιταλία για να παραλάβουν τα όργανα του μωρού στο πλαίσιο δωρεάς οργάνων. Όμως από τη στιγμή που το μωρό είχε πολυοργανική ανεπάρκεια δεν ήταν κατάλληλα τα όργανα για δωρεά, γι’ αυτό μάλιστα παρελήφθησαν τελικά μόνο οι κερατοειδείς”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook