Μια ενδιαφέρουσα διημερίδα ενημέρωσης από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά για τις ειδικότητες που λειτουργούν στο σχολείο, το απολυτήριο του ΕΠΑΛ και τις επαγγελματικές δυνατότητες των πτυχίων ειδικοτήτων

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά διανύοντας τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του είναι στην ευχάριστη θέση να διοργανώσει στις 27 & 28 Απριλίου 2017 ένα διήμερο ενημέρωσης και διαδραστικών εκδηλώσεων στο χώρο του Σχολικού Εργαστηρίου στον Ταυρωνίτη.

Στόχος αυτού του διημέρου είναι: 

  • η γνωριμία των επισκεπτών-μαθητών με τις Εργαστηριακές Εγκαταστάσεις της σχολικής μονάδας, 

  • η ενημέρωση από το καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό για τους Τομείς και τις Ειδικότητες που φιλοξενεί το σχολείο καθώς επίσης και 

  • η συμμετοχή των μαθητών – επισκεπτών σε μια σειρά διαδραστικών εκδηλώσεων  με στόχο την κατανόηση όλων των παραπάνω.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 27 και 28 Απριλίου κατά την πρωινή ζώνη  και ώρα 09:00 – 14:00 και το απόγευμα 19:00 – 22:00 στις Εργαστηριακές Εγκαταστάσεις του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά στον Ταυρωνίτη. 

Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως δραστήριο ΕΠΑΛ που έχει σημαντικό έργο να επιδείξει. Ένα Επαγγελματικό Λύκειο το οποίο ανατρέπει τα στερεότυπα που υπάρχουν γύρω από τα ΕΠΑΛ και αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει σωστός σχεδιασμός και θέληση, γίνονται θαυμαστά πράγματα.

Με τη σκληρή δουλειά καθηγητών και μαθητών το Σχολικό Εργαστήριο λειτουργεί αποτελεσματικά και παρά την κρίση, έχει καταφέρει να εξοπλιστεί σε πολύ καλό βαθμό ώστε οι μαθητές να μπορούν να πραγματοποιούν ποιοτική εργαστηριακή εκπαίδευση. Ο χώρος που λειτουργεί το Σ.Ε., με την κατάλληλη αξιοποίηση, μπορεί να προσφέρει ακόμη υψηλότερης ποιότητας εκπαίδευση, κυρίως σε θέματα πρακτικής εφαρμογής, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες που αναγνωρίζουν τη συμβολή της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην ανάπτυξη και την στήριξη της οικονομίας.

Σε  αυτήν την προσπάθεια, οι καθηγητές και μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά, ξεκινούν μια φιλόδοξη προσπάθεια, ώστε να κοινοποιήσουν το έργο και τις ειδικότητες που λειτουργούν στο σχολείο δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να… δώσουν άλλη μια ευκαιρία στη γνώση!

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook