Έτοιμος να αναλάβει δράση στη Συρία είναι ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την χημική επίθεση που κατηγορείται ότι εξαπέλυσε το καθεστώς της Δαμασκού, την οποία ο Τραμπ χαρακτήρισε «ειδεχθή» και «προσβολή κατά της ανθρωπότητας».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον επίσης προειδοποίησε τη Ρωσία για τη συνεχή υποστήριξη που παρέχει στη Δαμασκό, όμως τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο είχε συγκληθεί εκτάκτως χθες εξακολουθούν να διαπραγματεύονται μια απόφαση η οποία θα καταδικάζει την επίθεση αυτή.

Τουλάχιστον 86 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και 30 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από την αεροπορική επιδρομή που εξαπολύθηκε την Τρίτη στην Χαν Σεϊχούν της ανταρτοκρατούμενης επαρχίας Ιντλίμπ. Οι γιατροί της περιοχής δήλωσαν ότι οι τραυματίες είχαν τα συμπτώματα μιας χημικής επίθεσης: διεσταλμένες κόρες, σπασμούς, αφρό από το στόμα.

«Η επίθεση αυτή εναντίον παιδιών με επηρέασε πολύ», δήλωσε χθες Τετάρτη ο Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον βασιλιά Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας.

Παραδέχθηκε ότι «η στάση του απέναντι στη Συρία και τον Άσαντ έχει αλλάξει ριζικά», υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο».

Με αυτή την επιδρομή, η οποία αποδίδεται στον συριακό στρατό, «ξεπεράστηκαν πολλές γραμμές», τόνισε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην «κόκκινη γραμμή» που είχε θέσει ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα αναφορικά με τις χημικές επιθέσεις.

Επεσήμανε ότι «μικρά παιδιά ακόμη και όμορφα, μικρά μωρά» σκοτώθηκαν. «Ο θάνατός τους αποτελεί προσβολή στην ανθρωπότητα. Οι ειδεχθείς αυτές ενέργειες του καθεστώτος Άσαντ δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές», κατήγγειλε ο Λευκός Οίκος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook