Αρχές Μαΐου το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία – Νέος Οργανισμός στο Νοσοκομείο Χανίων  – Τι περιλαμβάνει

Αφιερωμένος στον τομέα της Υγείας θα είναι ο επόμενος μήνας για την ΝΔ, καθώς όπως είπε από τα Χανιά ο υπεύθυνος του τομέα Υγείας του κόμματος και Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου,  στις 9 Μαίου και σε μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα θα παρουσιασθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία.

Ο κ.Οικονόμου ξεκίνησε περιοδεία στην Κρήτη από το Νοσοκομείο Χανίων, όπου μαζί με στελέχη του κόμματος, είχε συνάντηση και αναλυτική ενημέρωση από την Διοίκηση και διευθυντές του Νοσοκομείου.

Η παράθεση των προβλημάτων  ξεκίνησε από το κτιριακό και τον εξοπλισμό, καθώς όπως είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μηνάς Βουλγαρίδης, μετά από 17χρόνια λειτουργίας, το κτίριο χρειάζεται συντηρήσεις, ενώ και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός σε μεγάλο βαθμό είναι πεπαλαιωμένος και χρειάζεται ανανέωση.

Σε ότι αφορά στο θέμα των ελλείψεων προσωπικού, ο κ.Βουλγαρίδης ενημέρωσε τον κ.Οικονόμου, πως σε γενικές γραμμές καλύπτεται το 50% των θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και όπως είπε χαρακτηριστικά «η δουλειά βγαίνει όταν κάποιοι δουλεύουν διπλά. Στεκόμαστε στα πόδια μας χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού».

Επίσης ο κ.Βουλγαρίδης γνωστοποίησε ότι πρόσφατα το ΔΣ του Νοσοκομείου ενέκρινε τον νέο Οργανισμό Λειτουργίας του ιδρύματος καθώς ο υπάρχων ισχύει από το 2004 και είναι από τους παλαιότερους στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου αναμένεται η δημοσίευση σε ΦΕΚ του νέου Οργανισμού που προβλέπει αρκετές αλλαγές στην λειτουργία του ιδρύματος.

Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου τόνισε πως για την ΝΔ η Υγεία είναι ένα αγαθό το οποίο πρέπει να προσφέρεται στους πολίτες χωρίς διακρίσεις και με αξιοπρέπεια. Ανέφερε πως αποκόμισε μια  «καλή» εικόνα για το Νοσοκομείο Χανίων και τόνισε πως «η ΝΔ θέλει να στηρίξει το δημόσιο νοσοκομείο και στα Χανιά υπάρχει μια καλή νοσοκομειακή μονάδα που η ΝΔ θέλει να είναι δυνατή και να γίνει δυνατότερη».

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook