Ήξεραν καλά τα κατατόπια οι άγνωστοι διαρρήκτες που τρύπωσαν μέσα στη νύχτα στο κτίριο όπου στεγάζεται το γηροκομείο «Παναγία η Καθολική» της Μητροπόλεως Ηλείας στη Γαστούνη. Οι δράστες έφυγαν μεταφέροντας το χρηματοκιβώτιο με… καροτσάκι, χωρίς κανείς να τους πάρει είδηση!

Οι διαρρήκτες, όπως δημοσιεύει το protothema.gr, έσπασαν το τζάμι της μπαλκονόπορτας του γραφείου του διευθυντή του ιδρύματος, στο ισόγειο του κτιρίου και από εκεί μπήκαν μέσα. Προφανώς, γνώριζαν ότι το χρηματοκιβώτιο του γηροκομείου διαστάσεων 50Χ70 εκατοστών βρισκόταν μέσα σε μια… ντουλάπα και το βρήκαν εύκολα. Για να μην τους… πέσει η μέση, μάλιστα, είχαν φροντίσει να εφοδιαστούν με το καρότσι, με το οποίο το μετέφεραν στο αυτοκίνητό τους!

Στο μεταλλικό χρηματοκιβώτιο υπήρχαν περίπου 16.000 ευρώ, αλλά και σημαντικά έγγραφα του ιδρύματος, όπως το βιβλίο του ταμείου, τα βιβλιάρια καταθέσεων του γηροκομείου και αρκετών τροφίμων, καθώς και άλλα χαρτιά. Η τοπική Αστυνομία παίρνει καταθέσεις από το προσωπικό, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι οι δράστες μπορεί να είχαν πληροφόρηση εκ των έσω.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook