Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, συνεχίζεται η δράση «Μήνας Υγείας» της ΝΔ στην Κρήτη.

Η δράση περιλαμβάνει τριήμερο (6-8 Απριλίου) οδοιπορικό συναντήσεων και επισκέψεων κλιμακίου της ΝΔ με φορείς της Υγείας απ’ όλη την Κρήτη, όπου θα καταγραφούν προβλήματα και αδυναμίες που παρουσιάζονται στον κλάδο.

Επικεφαλής του κλιμακίου είναι ο Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. – Βουλευτής Επικρατείας κ. Β. Οικονόμου, ενώ στο κλιμάκιο θα συμμετέχουν οι Υπεύθυνοι Θεματικών Τομέων Υγείας των ΝΟΔΕ Κρήτης, καθώς και στελέχη του κόμματος από την Κρήτη που συμμετέχουν στον Τομέα Υγείας της ΝΔ.

Ειδικότερα, χθες (6-4-2017) πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με φορείς της Υγείας και επισκέψεις σε δομές Υγείας του Ν. Χανίων και του Ν. Ρεθύμνου.

Σήμερα, Παρασκευή, 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στα νοσοκομεία ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο στο Ηράκλειο και συναντήσεις με φορείς του Τομέα Υγείας του ν. Ηρακλείου όπως Ιατρικός Σύλλογος, Φαρμακευτικός Σύλλογος, Οδοντιατρικός Σύλλογος, Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών, Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας-περιφερειακό τμήμα Κρήτης, Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου, Πανεπιστημιακοί γιατροί, Ειδικευόμενοι γιατροί και ΕΚΑΒ στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Επίσης, σήμερα το απόγευμα Παρασκευή, 7 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο εκδήλωση – ανοικτή συζήτηση για την κατάσταση στη δημόσια υγεία που θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Galaxy (Δημοκρατίας 75), στις 8:00 μμ.  

Αύριο, Σάββατο 8 Απριλίου το κλιμάκιο της ΝΔ θα πραγματοποιήσει επισκέψεις και συναντήσεις στο Ν. Λασιθίου.

Ο Γραμματέα της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες για την απαξίωση και την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στη Χώρα μας, την ώρα που επτά στους δέκα πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο της δημόσιας υγείας στη Χώρα. Γίνεται αντιληπτό ότι απαιτείται συνολική αναδιάρθρωση του συστήματος. Μεταρρύθμιση στην Υγεία σημαίνει σεβασμός, βοήθεια, γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών Υγείας και όχι ταλαιπωρία και εξευτελισμός του ασθενή».

Ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ – Βουλευτής Επικρατείας κ. Β. Οικονόμου τόνισε: «Τα νοσοκομεία κρατιούνται γιατί δίνουν μεγάλη μάχη οι γιατροί, οι νοσηλευτές, όλοι οι εργαζόμενοι. Τους λέμε ένα μεγάλο μπράβο και είμαστε κοντά τους γιατί αυτή τη στιγμή παρά τη διαλυτική κεντρική πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης οι άνθρωποι αυτοί τα κρατούν όρθια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να κρατήσει ούτε το επίπεδο 2014-2015 που είχε ξεκινήσει η προσπάθεια για την πρωτοβάθμια υγεία και για να ισορροπήσει το σύστημα. Την περίοδο 2015-2017 βλέπουμε κατρακύλα». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook