Ο απολογισμός του Επιμελητηρίου Χανίων για το 2016 – Αύξηση εξαγωγών παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση.

«Η συνεχιζόμενη για 7η χρονιά οικονομική κρίση έχει λυγίσει χρηματοοικονομικά τις επιχειρήσεις και ψυχολογικά τους επιχειρηματίες. Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα ανακούφισης, στήριξης και ενίσχυσης της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας».

Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μαργαρώνης στη συνέντευξη τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Παρακευής 7 Απριλίου κατά τη διάρκεια οποίας παρουσίασε τα πεπραγμένα της Διοίκησης του φορέα για το 2016.

Παρών στη συνέντευξη και ο οικονομικός επόπτης του ΕΒΕΧ Βασίλης Καλοτεράκης.

«Το 2016 είπε ο κ. Μαργαρώνης ήταν ένα έτος δύσκολο για την επιχειρηματικότητα σ’ όλη τη χώρα. Οι επιχειρήσεις επιβαρύνθηκαν με νέους φόρους, ο τζίρος μειώνεται συνεχώς, χρηματοδότηση δεν υπήρξε, ο ακατάσχετος λογαριασμός δεν έγινε για τους επιχειρηματίες και οι όποιες επενδύσεις, πραγματοποιούνται σ’ ένα αβέβαιο και ασταθές περιβάλλον.

Όσο αφορά τα Χανιά μας, το Επιμελητήριο προσπάθησε με τα μειωμένα έσοδά του και χωρίς καμία χρηματοδότηση από το κράτος να κρατήσει τις επιχειρήσεις – μέλη του σε επίπεδο επιβίωσης και ανάπτυξης.

Αυτό επιτεύχθηκε με την συνεργασία πολλών φορέων της Περιφέρειας και των Δήμων σε δύο άξονες: Αυτόν του Τουρισμού με αύξηση εσόδων 10% & αυτόν των Εξαγωγών με την αύξηση τους σε ποσοστό 16% σε σχέση με το 2015.

Οι δύο αυτοί κλάδοι φέρνουν στα Χανιά μας «ζεστό» χρήμα από το εξωτερικό, αυξάνοντας το ΑΕΠ των Χανίων κατά 500 εκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον, ετησίως.

Αυτά τα χρήματα διαχέονται σ’ όλη την αγορά και σε όλα τα επαγγέλματα κρατώντας την τοπική οικονομία σε ανεκτό επίπεδο.

Όλες μας οι δυνάμεις και οι δράσεις είναι και για το 2017 προς αυτή την κατεύθυνση και ζητάμε από τα μέλη μας είπε ο κ. Μαργαρώνης να μας στηρίξουν με την ελάχιστη ετήσια συνδρομή των 20 – 70€ που έχουμε καθορίσει και παράλληλα, να ενημερώνονται μέσα από το site μας.

Το 2016 το Επιμελητήριο μπήκε σε νέα εποχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών και ετοιμάστηκε για την νέα προγραμματική περίοδο, ενώ το 2017 είναι έτος ορόσημο για τις Ελληνικές Επιχειρήσεις και εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το παρόν και να σχεδιάσουμε το μέλλον».
Ακολούθως ο κ. Μαργαρώνης αναφέρθηκε αναλυτικά στα πεπραγμένα της Διοίκησης του Επιμελητηρίου για το 2016.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook