«Πάγωσαν» οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού στην Φθιώτιδα, όταν άνοιξαν πρωί- πρωί την μπαλκονόπορτα για να πιουν ήσυχα τον καφέ τους στη βεράντα και βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με έναν απρόσκλητο «επισκέπτη» που απολάμβανε τη… λιακάδα!

Ο εισβολέας δεν ήταν άλλος από ένα… ερπετό που, όπως δημοσιεύει το protothema.gr, είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει στα σκαλιά του σπιτιού τους στην Λυγαριά Λαμίας και έκανε ανενόχλητο… βόλτες στην βεράντα! Αμέσως, οι ένοικοι του σπιτιού έκλεισαν ερμητικά όλες τις πόρτες και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Πολύ γρήγορα, έφτασαν δυο άνδρες από την 7ηΕΜΑΚ, που διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για μια επικίνδυνη οχιά και κατάφεραν να την πιάσουν με μια ειδική «δαγκάνα».

Την έβαλαν σε ένα σάκο, την απομάκρυναν από το σπίτι και την απελευθέρωσαν σε μακρινή ερημική περιοχή. Περιστατικά όπως αυτό, αποτελούν πολύ συχνό φαινόμενο στην περιοχή όπου, παρά τις συστάσεις των αρχών, οι κάτοικοι αφήνουν τα αγριόχορτα να αναπτύσσονται χωρίς να τα αποψιλώνουν, παραχωρώντας έτσι πεδίο δράσης στα φίδια.