Η αντίδραση μιας γυναίκας που εμπόδισε μεθυσμένο νεαρό στα Χανιά να μπει στο αυτοκίνητό του και να οδηγήσει – “Κανείς δεν έδινε σημασία… Μπορεί να μην έκανα κάτι, μπορεί όμως να έσωσα μια ζωή, μπορεί και πιο πολλές”

Αναγνώστρια περιγράφει σε μήνυμά της στο Flashnews.gr, ένα χαρακτηριστικό περιστατικό που της συνέβη στα Χανιά και τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε.

Μια πράξη που μπορεί να έσωσε ζωές. Μια στάση που πρέπει όλοι να υιοθετήσουμε αν θέλουμε πέρα από το να ρίχνουμε την ευθύνη σε τρίτους, να βοηθήσουμε και οι ίδιοι, όσο περνά από το χέρι μας, να σωθούν ζωές. 

Η αδιαφορία δεν είναι η λύση.

Διαβάστε το μήνυμα που έστειλε η αναγνώστρια στο Flashnews.gr:

«Σήμερα (σημ.χθες) όπως γυρνούσα από τα Χανιά, στον Μακρύ Τοίχο, στο αντίθετο ρεύμα είδα έναν νεαρό στον δρόμο που προσπαθούσε να μπει στο αμάξι. Ήταν όμως, τόσο μεθυσμένος που δυσκολευόταν να σηκωθεί. Σταμάτησα για να τον εμποδίσω. Κάλεσα το 100. Περνούσαν τόσα αυτοκίνητα από το ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας, και κανείς δεν έδινε σημασία, τον προσπερνούσαν. Πόση αδιαφορία…

Συχνά αναφέρετε πόσα παιδιά σκοτώνονται. Πριν από καιρό σκοτώθηκαν στην Ελλάδα 4 παιδιά μεθυσμένα. Κανείς δεν τα εμπόδισε να οδηγήσουν. Εγώ το έκανα σήμερα. Πήγε ο σύζυγός μου και πήρε τα κλειδιά. Απλά είδα ανθρώπους αδιάφορους. Κανείς δεν σταμάτησε! Φοβερό…

Μπορεί να μην έκανα κάτι, μπορεί όμως να έσωσα μια ζωή, μπορεί και πιο πολλές. Αν θέλετε αναφέρετέ το στο Flashnews.gr μήπως και κάποιοι άνθρωποι κάποια στιγμή κάνουν το ίδιο… είναι κρίμα…»

Το μήνυμα της αναγνώστριας μας θύμισε ένα παλαιότερο βίντεο με τίτλο: “Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσεις έναν μεθυσμένο οδηγό” 

 

Η αναγνώστρια και ο σύζυγός της το έκαναν πράξη. Είναι η ώρα να υιοθετήσουμε όλοι αυτή τη στάση απέναντι σε έναν μεθυσμένο οδηγό, είτε είναι γνωστός μας είτε είναι άγνωστος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook