Μάθε τώρα πώς μπορείς να προφυλάσσεσαι από την ξαφνική «νύστα» αλλά και το στάδιο του μικρο-ύπνου την ώρα της οδήγησης φορώντας ένα δαχτυλίδι!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε καμία περίπτωση δεν τοποθετείς την ένδειξη του gadget πάνω από την προσωπική σου αίσθηση κινδύνου και δεν αγνοείς τις ενδείξεις του όταν είναι σε λειτουργία. Σκέψεις του στυλ «μπορεί να χτυπάει αλλά νιώθω καλά οπότε συνεχίζω» ή «είμαι πτώμα αλλά αφού δε χτύπησε, όλα καλά, δε σταματάω» είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και θέτουν σε τρομερό κίνδυνο εσένα, τους συνεπιβάτες σου και τους γύρω σου. Δεν ξεκινάς ποτέ οδήγηση αν νιώθεις ήδη κουρασμένος!1

«Συναγερμός» ήχου και δόνησης ως και 5 λεπτά πριν «κλείσουν τα μάτια» σου!

Το «δαχτυλίδι» StopSleep έχει τη δυνατότητα να σε ειδοποιεί μέχρι και 5 λεπτά πριν φτάσεις στα όρια του ύπνου μέσω των ενδείξεων που λαμβάνει από την επαφή με το δέρμα σου. Μετρά την ηλεκτροδερμική δραστηριότητα (electrodermal activity – EDA) και έχοντας ως «φυσιολογική» τιμή αυτή που κατέγραψε όταν το φόρεσες (και ήσουν ξεκούραστος), ειδοποιεί όταν η ηλεκτροδερμική δραστηριότητα πέσει κάτω από τα επιτρεπτά όρια μέσω ηχητικών σημάτων αλλά και δόνησης.

Απαραίτητη προϋπόθεση σωστής λειτουργίας είναι να μην το φορέσεις όταν είσαι ΗΔΗ κουρασμένος καθώς η αρχική τιμή που θα αποθηκευθεί ως κριτήριο θα είναι λάθος και η συσκευή δεν θα λειτουργήσει αποτελεσματικά. Πρέπει επίσης να σημειωθεί πώς η αρχική αυτή τιμή αποθηκεύεται μετά από μέτρηση περίπου 5 λεπτών οπότε καλό θα είναι να το φοράς και να το ενεργοποιείς πριν ξεκινήσεις να οδηγάς.

Ανιχνεύει και το στάδιο του μικρο-ύπνου!

Ο μικρο-ύπνος είναι μια προσωρινή κατάσταση όπου τα αντανακλαστικά σου μειώνονται σε μεγάλο βαθμό, ακόμα και αν είσαι με ανοιχτά μάτια. Έχει μελετηθεί εκτενώς και σύμφωνα με ειδικούς διαρκεί κατά μέσο όρο 4 με 5 δευτερόλεπτα.  Ευτυχώς για όλους μας, ακόμα και αυτή η κατάσταση προκαλεί μεταβολές στην ηλεκτροδερμική δραστηριότητα του ανθρώπου, οπότε το StopSleep μπορεί να την ανιχνεύσει.

Είναι ιδανικό για πολύ μεγάλες αποστάσεις!

Με διάρκεια φόρτισης τη μια ώρα και διάρκεια λειτουργίας τουλάχιστον 10 ώρες, είναι κατάλληλο όχι μόνο για ερασιτέχνες αλλά και για επαγγελματίες οδηγούς καθώς σε μια τόσο μεγάλη περίοδο οδήγησης, ο οδηγός οφείλει να κάνει περισσότερες από μια στάσεις ούτως ή άλλως.

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook