Τη σημασία δημιουργίας ενός «συμβουλίου σταθερότητας» που θα έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει κυρώσεις σε χώρες που δεν διαχειρίζονται σωστά τα οικονομικά τους, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Philipp Roesler.

Το συμβούλιο αυτό θα είναι ανεξάρτητο από τις κυβερνήσεις και θα έχει την εξουσία να βοηθά τις χώρες στην εφαρμογή οικονομικών μεταρρυθμίσεων, αν χρειαστεί, καθορίζοντας που είναι καλύτερο να διατεθούν τα χρήματα της οικονομικής βοήθειας των υπόλοιπων μελών, τόνισε ο Roesler, που είναι επίσης αναπληρωτής καγκελάριος στην κυβέρνηση της Angela Merkel.

«Ένα συμβούλιο σταθερότητας δεν σημαίνει ότι ‘δεν παίρνετε χρήματα’, αλλά ότι θα τα κατανείμουμε για λογαριασμό σας», πρόσθεσε.

Ο Roesler, επικεφαλής του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατικών, έκανε επίσης λόγο για «τεστ ανταγωνιστικότητας» για να καθοριστεί το πώς διαχειρίζονται οι χώρες τα οικονομικά τους.

Όταν μία χώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr, αποτυγχάνει στα τεστ, τότε θα υπάρχουν επιπτώσεις, συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει άμεσα να υιοθετήσουν συνταγματικές τροπολογίες για τον περιορισμού του συνολικού δημοσίου χρέους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook