Το πολύ υψηλό πρόστιμο των περίπου 7.500 ευρώ καλείται να πληρώσει αγρότης επειδή στην κατοχή του βρέθηκαν μπουκάλια τσικουδιάς κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Αγροτικού Αυγούστου – Αδυνατεί ο παραγωγός να το πληρώσει

Στο Τελωνείο Χανίων συγκεντρώθηκαν σήμερα παραγωγοί της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας για το υπερβολικό όπως υποστηρίζουν πρόστιμο που επιβλήθηκε σε αγρότη από έλεγχο του τελωνείου κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Αγροτικού Αυγούστου.

Όπως περιέγραψε  το περιστατικό ο αγρότης που πωλεί οπωροκηπευτικά και ελαιόλαδο, Κ.Λ.:

Στον Αγροτικό Αύγουστο του 2014 στη Δυτική Τάφρο, είχα περίπτερο και είχα μερικά μπουκάλια τσικουδιά, 5-6 τσικουδιά και 5-6 ρακόμελο με τα οποία κερνούσα τους επισκέπτες και τον κόσμο, όπως είχαν και όλα τα περίπτερα

Μια ώρα πριν ανοίξει ο Αγροτικός Αύγουστος, ήρθε η υπηρεσία, εγώ ήμουν στο περίπτερο δεν το είχα ανοίξει ακόμα, μου ζήτησαν να ανοίξω το περίπτερο. Μου έκαναν έλεγχο και βρήκαν καμιά δεκαριά μπουκάλια τσικουδιά και ρακόμελο. Τα κατέσχεσαν και μου ζητάνε 7.500 ευρώ πρόστιμο επειδή είμαι αγρότης και όχι τσικουδοπαραγωγός.

Το πρόστιμο είναι πολύ υψηλό, είναι αδύνατο να το πληρώσω γιατί είναι εξοντωτικό. Δεν μπορεί κανείς αγρότης να πληρώσει τέτοια πρόστιμα, δεν βγαίνουν αυτά τα χρήματα.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν.Χανίων, κ. Σταυριανουδάκης, τόνισε πως εξαντλείται η αυστηρότητα του νόμου σε αγρότες:

Ο συνάδελφος εάν δεν ήταν αγρότης θα είχε φάει πολύ μικρότερο πρόστιμο. Αυτό είναι σίγουρο. Αλλά επειδή είναι αγρότης και επειδή οι αγρότες ίσον εγκληματίες όπως μας έχουν στα χαρτιά τους. 7.500 ευρώ δεν μπορεί να τα πληρώσει σαν αγρότης, δεν μπορεί να τα βγάλει. Ο νόμος είναι παράλογος για εμάς.

 

Αντιπροσωπεία των παραγωγών, μεταξύ αυτών και ο αγρότης στον οποίο επιβλήθηκε το πρόστιμο, συναντήθηκε με την προϊσταμένη του Τελωνείου, ζητώντας της να δει κατά πόσο είναι εφικτή η μείωση του ποσού καθώς είναι πολύ υψηλό και δύσκολο να πληρωθεί, χωρίς ωστόσο να λάβουν μια σαφή διαβεβαίωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook