Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αναγνωρίζει ότι το δικαίωμα στη στέγη για κάθε λαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να θεωρείται αυθαιρεσία και συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των δημοτών που παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση του στις 10 /4/2017.  

Μπροστά στην ψήφιση του νέου νόμου που θα αφορά και τα ζητήματα των οικιστών καλεί την κυβέρνηση να νομοθετήσει ώστε: 

Να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα κυβέρνησης, δήμων και πολεοδομίας σε εργατικές λαϊκές οικογένειες για σπίτια και μικρομάγαζα. Να πληρώσουν και με το παραπάνω τα μεγάλα συμφέροντα. 

Να σταματήσουν οι κατασχέσεις λογαριασμών, λοιπών περιουσιακών στοιχείων και δέσμευση ΑΦΜ εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων και ευπαθών ομάδων για πρόστιμα αυθαιρέτων. 

Να επιλυθεί το πρόβλημα μεταβίβασης των ακινήτων και των εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησιών.

Με ευθύνη και δαπάνες του κράτους, να εξασφαλιστεί κύρια κατοικία για κάθε εργατική –λαϊκή οικογένεια που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών της.

Να προχωρήσουν άμεσα τα απαραίτητα έργα υποδομής στις γειτονιές (αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία, υποδομές μεταφορών, ύδρευσης – αποχέτευσης, ενεργειακών δικτύων, σχολεία κλπ) επιλύοντας και το πρόβλημα χαρακτηρισμού χιλιάδων λαϊκών οικογενειών ως «αυθαίρετους οικιστές». 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook