Πτώση για έκτο συνεχή μήνα, ύψους 1,9%, σημείωσαν οι τραπεζικές καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Ιούνιο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδας την Τρίτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και το δημοσίευμα στο in.gr, οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν στα 188,2 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου από 191,9 δισ. ευρώ τον Μάιο.

Από την αρχή του έτους οι καταθέσεις έχουν υποχωρήσει κατά 10% ή 21,4 δισ. ευρώ. Η υποχώρηση από τις αρχές του 2010 είναι της τάξης του 49 δισ. ευρώ.

Η υποχώρηση των καταθέσεων επιβαρύνει τις ελληνικές τράπεζες, η χρηματοδότηση των οποίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ΕΚΤ, καθώς η πρόσβασή τους στην διατραπεζική αγορά παραμένει δύσκολη εξαιτίας των ανησυχιών για το υπέρογκο χρέος της χώρας.

Πάντως σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Ευάγγελου Βενιζέλου η εικόνα των στοιχείων αναμένεται να αλλάξει τους επόμενους μήνες. «Η εκροή καταθέσεων στο εξωτερικό σταμάτησε μετά την απόφαση της συνόδου της ΕΕ στις 21 Ιουλίου για δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα», είχε δηλώσει ο υπουργός τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook