Δεν φαίνεται να πληρώνονται νωρίτερα από τις 27 Απριλίου – Συνάντησαν τον δήμαρχο Χανίων και την αρμόδια αντιδήμαρχο ζητώντας εξηγήσεις χωρίς όμως να δοθεί λύση

Χωρίς να έχουν πληρωθεί θα κληθούν να περάσουν τις γιορτινές μέρες του Πάσχα με τις οικογένειές τους 38 εργαζόμενοι του ΔΟΚΟΙΠΠ Χανίων.

Μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Χανίων μαζί με τους εργαζόμενους που μένουν απλήρωτοι, συναντήθηκαν σήμερα με τον δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα και την αντιδήμαρχο Χανίων, Ελευθερία Αλιφιεράκη για να ζητήσουν λύση σε ένα πρόβλημα που δεν είναι σημερινό.

Θυμίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη μισθοδοσία τους περίπου από τον Σεπτέμβριο, ενώ αυτό που βιώνουν τις άγιες μέρες του Πάσχα, τους είναι αρκετά γνώριμο γιατί παρόμοιο ζήτημα είχαν αντιμετωπίσει και τα Χριστούγεννα.

 

Η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ελευθερία Αλιφιεράκη, είπε στους εργαζόμενους ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν στις 27 Απριλίου, χωρίς δυστυχώς να μπορεί να γίνει κάτι για να πάρουν τον μισθό τους νωρίτερα και συγκεκριμένα πριν το Πάσχα.

 

 

 

Εκτός από την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, τοποθετήθηκαν ορισμένοι από τους 38 υπαλλήλους οι οποίοι καταλόγισαν στη δημοτική αρχή παροιμιώδη καθυστέρηση στη διευθέτηση των χαρτιών τους, με αποτέλεσμα εδώ και πάνω από μισό χρόνο, να πληρώνονται έναντι τον βασικό μισθό.

Επίσης, χρέωσαν στη δημοτική αρχή ολιγωρία διαχείρισης, καθώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα δεν είναι σημερινό. Η έλλειψη προσωπικού στην οικονομική υπηρεσία δεν προέκυψε χθες αλλά παρουσιάστηκε μήνες πριν, όταν η μια υπάλληλος έφυγε λόγω εγκυμοσύνης και η δεύτερη έφυγε επειδή παρουσίασε πρόβλημα υγείας από τον υπέρογκο φόρτο εργασίας με τον οποίο επιβαρύνθηκε. Η έλλειψη αυτή σε προσωπικό εξάλλου είχε προκαλέσει το ίδιο πρόβλημα και τα Χριστούγεννα και ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα προέκυπτε και το Πάσχα.

Τέλος σχολίασαν το γεγονός ότι προχώρησε μια συγχώνευση του ΔΟΚΟΙΠΠ και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ, τη στιγμή που δεν υπήρχε προσωπικό για να αντεπεξέλθει στον όγκο της δουλειάς που δημιουργήθηκε.

Ωστόσο, η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς στην πράξη να μπορεί να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημά τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook