Οι Γερμανικές Αρχές είναι πεπεισμένες ότι το πούλμαν της Ντόρτμουντ ήταν ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης το βράδυ της Τρίτης. 

Στην επίσημη ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου δεν ξεκαθάρισαν πάντως αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια παρότι βρέθηκε σημείωμα που ανέλαβε την ευθύνη.

Τόσο Αρχηγός της Αστυνομίας Γκρέγκορ Λάνγκε, όσο και ο εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελείας δεν θέλησαν να αποκαλύψουν περισσότερα για το γράμμα, που βρέθηκε στον τόπο της έκρηξης και το περιεχόμενο του. Επιβεβαίωσαν πάντως ότι το πούλμαν της Γερμανικής ομάδας ήταν ο στόχος των δραστών, δίχως παραπάνω πληροφορίες.

Όταν ρωτήθηκαν αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, η απάντησή τους ήταν και πάλι διφορούμενη: “εδώ και καιρό είμαστε προετοιμασμένοι για ένα τρομοκρατικό κτύπημα, όμως δεν θέλουμε να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα και να πούμε ότι είναι τρομοκρατική πράξη”.

Οι Γερμανικές Αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο ισχυρός μηχανισμός που προκάλεσε τρεις εκρήξεις ήταν τοποθετημένος σε θάμνο πάρκινγκ ξενοδοχείου, που βρίσκεται επάνω στην διαδρομή που ακολούθησε το πούλμαν. Από την πρώτη στιγμή οι ειδικοί βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης και συνέλεξαν τα υπολείμματα του μηχανισμού, που μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας.

Στο χειρουργείο ο Μπάρτρα

Ο άτυχος Ισπανός αμυντικός της Ντόρτμουντ Μαρκ Μπάρτρα υποβλήθηκε σε επέμβαση στον καρπό του χεριού του καθώς υπέστη κάταγμα, ενώ έχει και τραύματα από τα θραύσματα των παραθύρων του πούλμαν που έσπασαν. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι καλά, αλλά σε κατάσταση σοκ από το συμβάν.

Τα μέτρα ασφαλείας για την αναμέτρηση που θα γίνει την Τετάρτη στις 19.45 είναι ακόμη πιο αυστηρά. Απαγορεύτηκαν όλα τα τουριστικά τουρ στο γήπεδο, ενώ θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια περιμετρικά, αλλά και εντός του γηπέδου.

Ο εκπρόσωπος της Καγκελάριου Μέρκελ, Στέφαν Ζάιμπερτ έκανε και εκείνος σχόλιο στο Twitter, τονίζοντας την καταπληκτική σταση των οπαδών της Μονακό, που τραγουδούσαν το όνομα της Ντόρτμουντ και τόνισε χαρακτηριστικά: “σήμερα όλοι είμαστε Ντόρτμουντ”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook