Tελευταία ενημέρωση: 13: 45

Ο 23χρονος που συνελήφθη την Κυριακή στην Αθήνα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το γήπεδο του Ατρόμητου, απολογήθηκε σήμερα στον ανακριτή και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 23χρονος χούλιγκαν του Αιγάλεω, ο οποίος διώκεται για τη δολοφονία του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ, το πτώμα του οποίου βρέθηκε τον Ιανουάριο στη Ροδιά.

Ο 23χρονος συνελήφθη στην Αθήνα, μετά από επεισόδια έξω από το γήπεδο του Ατρόμητου, το απόγευμα της Κυριακής.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις 13 Μαρτίου 2017, για ανθρωποκτονία από πρόθεση από 2ο Τακτικό Ανακριτή Ηρακλείου. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής και από εκεί στο Τμήμα Εκτελέσεων Ποινών της Εισαγγελίας Αθηνών.

Χθες μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και πλεόν θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως από την αστυνομική έρευνα είχε προκύψει ότι στις 5 Ιανουαρίου, οπότε και δολοφονήθηκε ο Ιάκωβος Εμμανουλήλ, ο κατηγορούμενος είχε ταξιδέψει στην Κρήτη, λέγοντας στους γονείς του ότι πάει να «σκάψει χωράφια» και θα έπαιρνε 500 ευρώ!

Ο κατηγορούμενος φαίνεται να ταξίδεψε εκεί με άλλο όνομα και εισιτήριο που του είχε δώσει άλλος εμπλεκόμενος στην δολοφονία, και επέστρεψε στην Αθήνα μαζί με κατηγορούμενο ζευγάρι την επόμενη μέρα. Όταν ρωτήθηκε από οικεία πρόσωπα αν πήρε τα χρήματα, είπε πως θα του τα έδιναν αργότερα, και κάποια στιγμή τους ανέφερε πως τελικά δεν θα τα πάρει γιατί αυτός που θα του τα έδινε πήγε φυλακή!

Κατηγορούμενοι για το έγκλημα ήταν αρχικά ο 34χρονος συνέταιρος του άτυχου επιχειρηματία, στον οποίο χρωστούσε 14.000 ευρώ, ο 25χρονος φίλος του και δύο ακόμη γυναίκες. Ο 34χρονος στις μετέπειτα καταθέσεις του κατονόμασε ως συνεργό του και τον 23χρονο «χούλιγκαν του Αιγάλεω», τον οποίο είχε πληρώσει για να εκφοβίσει το θύμα και ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου όταν μετέφεραν το πτώμα στο ρυάκι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook