Την παρακάτω απάντηση έδωσε ο δήμαρχος Κισσάμου, Θοδωρής Σταθάκης στον γεωπόνο και τέως πρόεδρο Δ.Σ. Κισσάμου, Κωνσταντίνο Χαρτζουλάκη ο οποίος σε ανακοίνωσή του είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την εξαίρεση ελαιοδέντρων από το πρόγραμμα δακοκτονίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δημάρχου:

“Αγαπητέ κύριε Χαρτζουλάκη,

Γνωρίζετε πολύ καλά το τι συμβαίνει στον τομέα της Αγροτικής Οικονομίας. Ειλικρινά κατανοώ το ενδιαφέρον σας και τις δημόσιες τοποθετήσεις σας που αποδεικνύουν την αγωνία σας αλλά και τη διάθεσή σας να ασχοληθείτε με τα θέματα που αναφέρεστε. Δεν κατανοώ όμως το λόγο, που μονίμως, επειδή γίνεται κάτι το οποίο δε συμφωνείτε, να θεωρείτε ότι οι αποφάσεις άλλων είναι είτε υποδεέστερες των δικών σας αντιλήψεων, είτε κρύβουν σκοπιμότητα για κάποιο κακό.

Έχετε γράψει δύο επιστολές για το θέμα της δακοκτονίας και κατηγορείτε εμένα προσωπικά ότι θα συμβάλλω στην καταστροφή των ελαιοπαραγωγών. “Όχι” κύριε Χαρτζουλάκη! Ο μόνος που δεν ευθύνεται για αυτή την υπόθεση, είμαι εγώ και οι δημοτικοί σύμβουλοι που γνωρίζουν τι συμβαίνει με το, εν λόγω, ζήτημα και απλώς ψήφιζαν αυτό που πρότειναν οι Τοπικοί Πρόεδροι των Κοινοτήτων μας.

Αναφερθήκατε, κύριε Χαρτζουλάκη, στις συγκεντρώσεις που έγιναν και στον Πλάτανο και στις Λουσακιές, τονίζοντας -δήθεν- ότι “δεν έχω τίποτα με το Δήμαρχο Κισσάμου, δεν κάνω πολιτική, ότι το πρόγραμμα δακοκτονίας δεν εκτελείται σωστά, ότι το σύστημα είναι σάπιο” κτλ . Αυτό, ωστόσο, έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τα γραφόμενά σας, αλλά και με τα λεγόμενά σας. 

Για να αποδείξετε, κύριε Χαρτζουλάκη ότι δεν κάνετε πολιτική (που πρέπει να κάνετε) όπως λέτε (ή θα έλεγα εγώ κακόγουστη μικροπολιτική), τότε απευθυνθείτε εκεί που πρέπει.  Σε αυτούς δηλαδή που είναι υπεύθυνοι για αυτά που συμβαίνουν γύρω από το ελαιόλαδο, σε αυτούς που δε βάζουν σωστά τους κανόνες , σε αυτούς που “ελληνοποιούν” τα προϊόντα μας, σε αυτούς που εφαρμόζουν τόσα χρόνια το πρόγραμμα δακοκτονίας, σε αυτούς που επίσης ζουν “μέσα” από αυτή τη διαδικασία και έφταιξαν για αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε εις βάρος των Αγροτών μας.    

Όταν λοιπόν το πράξετε αυτό, δημόσια, τότε θα πείσετε τόσο εμάς, όσο, το κυριότερο, τον κόσμο που θα δει να του λένε, επιτέλους, την αλήθεια κάποιοι, μέσα από το σύστημα, το οποίο λειτουργεί, όχι προς όφελος του, αλλά, μάλλον, εις βάρος του.

Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως, είμαστε “υπέρ” της δολωματικής καταπολέμησης του δάκου, απλώς δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τη διαδικασία και το αποτέλεσμα που προκύπτει με τα τωρινά δεδομένα.

Διαφωνούμε λοιπόν με τη θέση σας ότι “μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο, να συμμετέχουμε στο υπάρχον”. Έτσι όμως, κύριε Χαρτζουλάκη δε θα βρεθεί ποτέ το άλλο! 

Προτείνουμε λοιπόν, και σε εσάς και στους Δημότες μας, ότι μοναδική λύση για το πρόγραμμα καταπολέμησης της δακοκτονίας, αλλά και γενικότερα της ορθής γεωργικής πρακτικής είναι η εκπόνηση ενός τοπικού σχεδίου καταπολέμησης του δάκου συνολικά για τον Δήμο Κισσάμου. Σάς καλούμε λοιπόν, να αναλάβετε επικεφαλής επιτροπής, της οποίας το έργο θα είναι να πείσει τους εμπλεκόμενους (στην ουσία μόνο τα ελαιοτριβεία), διότι ο κόσμος συμφωνεί, να προχωρήσουμε σε αυτό. 

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Κισσάμου
Θεόδωρος Σταθάκης”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook