Στην κορυφή του ελληνικού κανόε καγιάκ επέστρεψε μετά από 1 μόλις χρόνο απουσίας ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων, ο οποίος αναδείχτηκε πρωταθλητής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανάπτυξης σπριντ που ξεκίνησε από την Παρασκευή (5/8) και ολοκληρώθηκε την Κυριακή (8/8) στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου.

\"\"

Οι φερέλπιδες αθλητές του Μανόλη Αγγελάκη, παρότι για αρκετούς που συμμετείχαν στην αποστολή ήταν η πρώτη τους φορά, πραγματοποίησαν εξαιρετικές κούρσες στα αγωνίσματα των 500 και των 1000 μέτρων, κατακτώντας συνολικά 11 μετάλλια, που μεταφράζεται σε 8 χρυσά, 2 ασημένια και 1 χάλκινο, γεγονός που ανέδειξε τον Χανιώτικο Όμιλο πρωταθλητή Ελλάδος για 4η φορά στην ιστορία του.

\"\" \"\"

Αναλυτικά, τα μετάλλια για τον Ν.Ο. Χανίων ήταν τα εξής:

• 1η θέση: Αντωνία Μπερτσουλάκη – Κλειώ Σηφάκη, Κ2 Παγκορασίδων 1000μ.
• 1η θέση: Αντωνία Μπερτσουλάκη – Κλειώ Σηφάκη, Κ2 Παγκορασίδων 500μ.
• 1η θέση: Φραντζέσκα Ροκάκη – Αντωνία Ζουλάκη – Ελένη Γλεντουσάκη – Ολυμπία Τζανακοπούλου, Κ4 Παγκορασίδων 500μ.
• 1η θέση: Ελευθερία Παπασταματάκη – Μαργαρίτα Καρακατσάνη – Ελισάβετ Γενεράκη – Μαγδαληνή Τζανακοπούλου, Κ4 Κορασίδων αρχάριες 1000μ.
• 1η θέση: Ελευθερία Παπασταματάκη – Μαργαρίτα Καρακατσάνη – Ελισάβετ Γενεράκη – Μαγδαληνή Τζανακοπούλου, Κ4 Κορασίδων αρχάριες 500μ.
• 1η θέση: Αντώνης Μαρκαντωνάκης – Τάσος Μελεμένης, Κ2 Παίδων αρχάριοι 1000μ.
• 1η θέση: Αντώνης Μαρκαντωνάκης – Παναγιώτης Μαρκαντωνάκης – Γιάννης Κουτσοποδιώτης – Γιάννης Τζανακόπουλος, Κ4 Παίδων αρχάριοι 1000μ.
• 1η θέση: Γιάννης Τζανακόπουλος – Παναγιώτης Μαρκαντωνάκης – Γιάννης Κουτσοποδιώτης – Τάσος Μελεμένης, Κ4 Παίδων αρχάριοι 500μ.
• 2η θέση: Ευφραίμ Παντελάκης – Παναγιώτης Κοντάκος – Γιάννης Γενεράκης – Κώστας Αγγελάκης, Κ4 Παμπαίδων 1000μ.
• 2η θέση: Ευφραίμ Παντελάκης – Παναγιώτης Κοντάκος – Γιάννης Γενεράκης – Κώστας Αγγελάκης, Κ4 Παμπαίδων 500μ.
• 3η θέση: Φραντζέσκα Ροκάκη – Αντωνία Ζουλάκη, Κ2 Παγκορασίδων 500μ.

Σύμφωνα με τον προπονητή του Ν.Ο. Χανίων, Μανόλη Αγγελάκη:

«Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ν.Ο.Χ. πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και επιβεβαίωσαν για μία ακόμα φορά γιατί συγκαταλέγονται ανάμεσα στους κορυφαίους στην Ελλάδα. Τα νέα παιδιά που ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το άθλημα, ανταποκρίθηκαν με επιτυχία αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες για το μέλλον.

Η αποστολή μας στο Μεσολόγγι ήταν η πιο πολυπληθής που έχει υπάρξει ποτέ και αυτό κατέστη δυνατό χάρη στην ΑΝΕΚ LINES, που αποτελεί και τον επίσημο χορηγό του τμήματος αλλά και την οικονομική συνδρομή των γονέων, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΑΝΕΚ για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει τα τελευταία πολλά χρόνια το άθλημα του κανόε καγιάκ, ελπίζοντας και στο μέλλον να συνεχίσουμε να είμαστε αντάξιοι της συνεργασίας που έχει υπάρξει ανάμεσα στις δύο πλευρές. Τα αποτελέσματα των πρωταθλημάτων ανάπτυξης, αποδεικνύουν ότι το μέλλον του Ν.Ο. Χανίων είναι λαμπρό».

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε σε έναν από τους καλύτερους αγωνιστικούς στίβους στην Ελλάδα, ωστόσο οι αγώνες διεξήχθησαν κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες διότι η θερμοκρασία που επικρατούσε ήταν πολύ υψηλή και σε συνδυασμό με την πολύ υγρασία, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική για τους νεαρούς αθλητές.

Όπως δηλώνει ο έφορος του τμήματος κανόε καγιάκ του Ν.Ο.Χ. Δημήτρης Καλλιβρετάκης, έγινε δέκτης συγχαρητηρίων για την επιτυχία του Ομίλου αλλά και για το πλήθος των παιδιών που έδωσε το παρών στο πρωτάθλημα και ήταν συνολικά 29, αριθμός-ρεκόρ για τη διοργάνωση.

«Επιβραβεύτηκαν οι κόποι και οι προσπάθειες τόσο των παιδιών και του προπονητή όσο και του Ν.Ο. Χανίων, να έρθει το άθλημα του κανόε καγιάκ στο υψηλότερο σημείο και ειδικότερα το τμήμα της ανάπτυξης.

Η επιτυχία των παιδιών θα τα μυήσει στο άθλημα του καγιάκ και θα τους κάνει να διαφέρουν απ’ όλα τα υπόλοιπα, συνηθισμένα αθλήματα. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους συνέβαλλαν γι’ αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Προσωπικά, νιώθω υπερήφανος διότι έγινα δέκτης συγχαρητηρίων εκτός από το αποτέλεσμα που έφεραν τα παιδιά, και για το πλήθος της αποστολής που συμμετείχε στο πρωτάθλημα, από τους συναδέλφους μου εφόρους των άλλων ομάδων αλλά και του προέδρου της Ομοσπονδίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς και ειδικότερα την ΑΝΕΚ LINES που συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια. Θέλω να την ευχαριστήσω επιπλέον και για τη φιλοξενία που είχαμε στο πλοίο τόσο κατά την αναχώρησή μας από τα Χανιά όσο και στην επιστροφή μας από την Αθήνα, ως πρωταθλητές.

Πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στη διοργάνωση των Κορίσσιων αγώνων που είναι ένα κορυφαίο γεγονός τόσο για τα Χανιά όσο και για το άθλημα του κανόε καγιάκ. Είναι οι πιο καταξιωμένοι διασυλλογικοί αγώνες στην Ελλάδα και ίσως ανώτεροι και των πρωταθλημάτων!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

\"\" \"\"

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τον Ν.Ο.Χ. ήταν τα εξής:

• 4η θέση: Κυριάκος Ποντικάκης – Γιάννης Αντωνίου, Κ2 Παίδων αρχάριοι 500μ.
• 4η θέση: Γιάννης Αντωνίου – Χρήστος Ντουρομπολάκης, Κ2 Παίδων αρχάριοι 1000μ.
• 7η θέση: Ολυμπία Τζανακοπούλου, Κ1 Παγκορασίδων 1000μ.
• 7η θέση: Νίκος Μπουγέλης – Γιάννης Παρασκάκης, Κ2 Παίδων αρχάριοι 500μ.
• 8η θέση: Μανόλης Παπαδάκης – Χρήστος Καλλιβρετάκης, Κ2 Παμπαίδων 500μ.
• 9η θέση: Κώστας Ποντικάκης – Παναγιώτης Ποντικάκης, Κ2 Παμπαίδων 500μ.
• 8η θέση: Ελένη Γλεντουσάκη, Κ1 Παγκορασίδων 500μ.
• Ημιτελικά: Γιάννης Παπασταματάκης, Κ1 Παμπαίδων 500μ.
• Ημιτελικά: Γιάννης Παπασταματάκης – Χρήστος Καλλιβρετάκης, Κ2 Παμπαίδων 1000μ.
• Ημιτελικά: Μανόλης Παπαδάκης – Παναγιώτης Ποντικάκης, Κ2 Παμπαίδων 1000μ.
• Ημιτελικά: Νίκος Μπουγέλης, Κ2 Παίδων αρχάριοι 500μ.

Τη 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανάπτυξης σπριντ κατέκτησε ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου-Αργοναύτες (4 χρυσά, 3 ασημένια, 6 χάλκινα) ενώ την 3η, μοιράστηκαν ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης και ο Ναυτικός Όμιλος Μεθάνων «Νηρηίς» (4 χρυσά, 2 ασημένια).

Το τμήμα κανόε καγιάκ του Ν.Ο. Χανίων θα σταματήσει τις προπονήσεις για λίγο διάστημα, από τις 13 Αυγούστου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και θα λάβει μέρος στους διασυλλογικούς αγώνες που θα διεξαχθούν στην Αθήνα. Στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες επισκευές στο αθλητικό υλικό του τμήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook