Είναι μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στην Ισπανία και η περιουσία της περιλαμβάνει δεκάδες κάστρα και παλάτια, οι τοίχοι των οποίων καλύπτονται με έργα του Γκόγια, του Βελάσκεθ και του Τισιανού, ενώ τα κτήματά της είναι τόσα που μπορεί να διασχίσει ολόκληρη την Ισπανία από Βορρά στον Νότο, χωρίς να τα εγκαταλείψει. Κι όμως, η 18η δούκισσα της Αλμπα παραδίδει νωρίτερα την κληρονομιά της στα παιδιά ώστε να μπορέσει να παντρευτεί έναν χαμηλόβαθμο δημόσιο υπάλληλο – με μια κίνηση που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και σχόλια.

Σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, η Μαρία ντελ Ροζάριο Καγιετάνα Αλφόνσα Βικτόρια Γιουτζένια Φρανσίσκα Φιτσ – Τζέιμς Στιούαρτ ι ντε Σίλβα έχει περισσότερους τίτλους από οποιονδήποτε ευγενή στον κόσμο, καθώς είναι επτά φορές δούκισσα, 22 φορές κόμισσα και 24 φορές μαρκησία.

Ως επικεφαλής του ηλικίας 539 ετών Οίκου των Αλμπα, μεταξύ των προνομίων της είναι και το να μην χρειάζεται να γονατίζει μπροστά στον πάπα και να μπορεί εάν το επιθυμεί να μπει καβάλα σε άλογο μέσα στον καθεδρικό ναό της Σεβίλλης, όμως δεν μπορεί να ελέγξει την αποδοκιμασία των παιδιών της που ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν προβάλει βέτο στον γάμο της 85χρονης δούκισσας με τον κατά 24 χρόνια νεότερό της Αλφόνσο Ντίες.

\"Η

Η δούκισσα της Aλμπα, η γυναίκα με τους περισσότερους τίτλους ευγενείας παγκοσμίως, με τον κοινό θνητό Αλφόνσο Ντίες τον οποίο επιθυμεί διακαώς να παντρευτεί παρά τα 24 χρόνια που τους χωρίζουν.

Τα έξι τέκνα της, που όπως της αρέσει να τονίζει είναι όλα διαζευγμένα, προέρχονται όλα από τον πρώτο της σύζυγο, τον δούκα του Σοτομαγιόρ Πέδρο Λουίς Μαρτίνες ντε Ιρούζο υ Αρτασκός, ο οποίος πέθανε το 1972. Η δούκισσα, η οποία φιγουράρει συχνά στις κοσμικές στήλες των εφημερίδων της χώρας της και αποτελεί ενεργό μέλος του παγκόσμιου τζετ σετ, προκάλεσε σάλο όταν το 1978 ξαναπαντρεύτηκε έναν διανοούμενο και πρώην ισουίτη ιερέα, τον Ζεσούς Αγκουίρε ι Ορτίς ντε Ζάρατε, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2001.

Τον 2008, η δούκισσα της Αλμπα κανόνιζε να παντρευτεί κρυφά τον Ντίες, ωσότου το ανακάλυψαν τα παιδιά της και κατέφυγαν στον ισπανό βασιλιά Χουάν Κάρλος, ζητώντας του να μεσολαβήσει ώστε αυτός ο γάμος να μην γίνει.

Πράγματι, ο γάμος ακυρώθηκε μετά από φημολογούμενο τηλεφώνημα του Χουάν Κάρλος στη δούκισσα.

Η Καγιετάνα όμως, αναφέρει το Βήμα, δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι όλοι της οι τίτλοι και η αμύθητη περιουσία της που υπολογίζεται μεταξύ 600 εκατομμυρίων και 3,65 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν μπορούν να της εξασφαλίσουν τη δυνατότητα να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της και για να κάμψει τις αντιστάσεις των παιδιών της που φοβούνται ότι ο Ντίες θα βάλει χέρι στην οικογενειακή περιουσία, αποφάσισε να τους τη μοιράσει πριν από τον θάνατό της.

«Ο Αλφόνσο δεν θέλει τίποτα άλλο εκτός από εμένα», δηλώνει η Δούκισσα και προς απόδειξη των λεγομένων της, ο σύντροφός της έχει υπογράψει ένα έγγραφο που απαρνείται κάθε διεκδίκηση όσων της ανήκουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook