Μία από τις μεγάλες ελπίδες της ελληνικής κολύμβησης αποτελεί ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων Απόστολος Παπαστάμος.

Ο νεαρός κολυμβητής στην πρόσφατη Πολυεθνή συνάντηση κολύμβησης Παίδων/Νεανίδων, που διεξήχθη στον Πειραιά, κατάφερε με χρόνο 2:05.05 στα 200μ. μικτή ατομική να “σπάσει” το πανελλήνιο ρεκόρ που κρατούσε από το 2010 ο Ανδρέας Βαζαίος και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Ευρωπαίκό πρωτάθλημα της Νετάνια.

Ο Παπαστάμος με αφορμή την τελευταία του επιτυχία παραχώρησε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ).

Αναλυτικά όσα είπε: «Η επίδοσή μου στα 400μ. μικτή ατομική με έκανε να νιώσω μεγαλύτερη σιγουριά στον εαυτό μου και απέκτησα μία καλή ψυχολογία εν όψει της επόμενης ημέρας που θα έπεφτα στο 200αρι της μικτής. Μόλις τερμάτισα στα 200μ. και είδα το 2:05.05 σκέφτηκα μέσα μου πως ήταν μία πάρα πολύ καλή επίδοση. Δεν το γνώριζα ότι αποτελούσε ρεκόρ, όμως το πληροφορήθηκα μετά. Ούτε ο ίδιος δεν το πίστευα. Η πρώτη θέση ήταν καλοδεχούμενη όμως δεν είναι το πρωτεύων. Σημασία έχει να είμαι συγκεντρωμένος και να βελτιώνομαι συνεχώς».

Για το ποιες από τις δύο αποστάσεις στοχεύει περισσότερο (είτε τα 200μ. είτε τα 400μ. μικτή ατομική), αλλά και το πώς βλέπει το επίπεδο των αθλητών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: «Στόχος μου περισσότερο είναι το 400αρι. Παρόλα αυτά ο χρόνος στο 200αρι προέκυψε μέσα από την σκληρή και καλή προπόνηση που κάνουμε στα 400μ μικτής. Όσον αφορά το επίπεδο των αθλητών με βάση τους αριθμούς, παρατηρώ ότι οι χρόνοι είναι πιο γρήγοροι φέτος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Επόμενος αγώνας είναι τα Βενιζέλεια στα Χανιά και με την παρουσία του κόσμου πιστεύω πως θα συνεχίσω στους ίδιους ρυθμούς».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook