Το φαγητό που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου ή μόλις το βγάλαμε από το ψυγείο και θέλουμε να το καταναλώσουμε άμεσα, έχει βρεθεί ότι δεν ικανοποιεί το ίδιο τον οργανισμό μας με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε μεγαλύτερη ποσότητα τροφής και κατά συνέπεια να αυξήσουμε το σωματικό μας βάρος.

Αυτό οφείλετε κυρίως στο γεγονός ότι ανάλογα με τη θερμοκρασία του τροφίμου έχουν άλλη μορφή τα λιπαρά που περιέχει. Έτσι στο κρύο τρόφιμο όπου τα λιπαρά έχουν στερεή μορφή, υπάρχει δυσκολία στη κάλυψη όσο το δυνατών περισσότερων γευσικών κάλυκων στη γλώσσα μας, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αντιληφθούμε την ύπαρξη λίπους στο γεύμα μας και να μην αισθανθούμε την αναμενόμενη απόλαυση.

Γι΄αυτό και εμείς σας συστήνουμε να αφιερώσετε λίγα λεπτά για το ζέσταμα του φαγητού σας όσο πιεσμένο και αν είναι το πρόγραμμα σας, όσο κουρασμένοι και αν είσαστε! Τα οφέλη για τη σιλούετα σας είναι πιο σημαντικά από τα λίγα λεπτά που θα γλυτώσετε.

Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα