Τα πατατάκια και οι τηγανιτές πατάτες που καταναλώνονται σε μεγάλο ποσοστό από παιδιά αποτελούν τα τρόφιμα με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις ακρυλαμιδίου.
Το ακρυλαμίδιο είναι μια χημική ουσία, η οποία συναντάται σε υψηλές ποσότητες σε αμυλούχα τρόφιμα που έχουν τηγανιστεί ή υποστεί υψηλή θερμική επεξεργασία.
Θεωρείται πιθανώς καρκινογόνος παράγοντας για τον άνθρωπο και καλό θα είναι η έκθεση σε αυτή την ουσία να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.
Προσπαθήστε να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση τροφίμων που έχουν υποστεί τηγάνισμα ή ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιλέξτε το βράσιμο ή το ελαφρύ μαγείρεμα.
Παγωμένου Ελευθερία
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα