Η Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα, εκτελώντας χρέη ομοσπονδιακής προπονήτριας και η Αντωνία Μαζοκοπάκη που έλαβε μέρος με μεγάλη επιτυχία στους αγώνες, συνέβαλλαν τα μέγιστα στην εντυπωσιακή παρουσία που είχε η εθνική μας ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης στο Μεσογειακό Κύπελλο, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Μπούστο Αρσίζιο της Ιταλίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να συλλέξει 4 μετάλλια, κατακτώντας 2 χρυσά, στο Σόλο και το Ντουέτο και 2 αργυρά, στο Ομαδικό και το Κόμπο, όπου στο μεν πρώτο η Μαζοκοπάκη ήταν αναπληρωματική στο δε Κόμπο ήταν ανάμεσα στις 10 αθλήτριες που εκτέλεσαν τη χορογραφία, όπως αποδείχτηκε, με μεγάλη επιτυχία.

Ως εκ τούτου, η απόδοση της αθλήτριας του Ν.Ο. Χανίων ήταν απόλυτα επιτυχημένη, δικαιώνοντας τα στελέχη της Ομοσπονδίας που την συμπεριέλαβαν στο εθνικό συγκρότημα. Όπως επίσης, υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας του Ν.Ο.Χ., της κ. Γκεοργκίεβα, η Ελλάδα μπόρεσε να φτάσει στη 2η θέση της γενικής κατάταξης με 545.893 βαθμούς (1η ήταν η Ιταλία με 547.175β.).

«Είμαι περήφανη για ό,τι κατάφεραν τα παιδιά στο Μεσογειακό Κύπελλο!», δηλώνει η Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα, για να συνεχίσει: «Ήταν πολύ συνεργάσιμα σε όλη τη διάρκειας της προετοιμασίας αλλά και στους αγώνες. Η προσπάθειά τους ήταν εξαιρετική και θεωρώ ότι και του χρόνου θα μπορέσουμε ως χώρα να έχουμε ανάλογες επιτυχίες. Η Μαζοκοπάκη χόρεψε στο Κόμπο και ήταν πάρα πολύ καλή, όπως και όλη η ομάδα, κατακτώντας τη 2η θέση. Αισθάνομαι ότι κάναμε μία πολύ καλή προσπάθεια, όλοι μας και είμαι ευχαριστημένη», καταλήγει.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για την εθνική μας:

• Σόλο: Άννα Μαρία Αλεξανδρή 1η θέση-155.653β.
• Ντουέτο: Άννα Μαρία Αλεξανδρή-Ειρήνη Μαρίνα Αλεξανδρή (αναπληρωματική Βασιλική Παγώνα Αλεξανδρή)-1η θέση-156.925β.
• Ομαδικό: Ελλάδα-2η θέση-152.245β.
(Άννα Μαρία Αλεξανδρή, Ειρήνη Μαρίνα Αλεξανδρή, Βασιλική Παγώνα Αλεξανδρή, Αγγελική Βουχάρα, Σοφία Μαλκογεώργου, Μελιτίνη Δημακάκου, Μυρτώ Καματερού, Αθανασία Τσόλα, (αναπληρωματικές: Αντωνία Μαζοκοπάκη, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Παρασκευή Κοφίδη, Έλενα Στραβάκου)
• Κόμπο: Ελλάδα-2η θέση-81.070β.
(Άννα Μαρία Αλεξανδρή, Ειρήνη Μαρίνα Αλεξανδρή, Βασιλική Παγώνα Αλεξανδρή, Αγγελική Βουχάρα, Σοφία Μαλκογεώργου, Μελιτίνη Δημακάκου, Μυρτώ Καματερού, Αθανασία Τσόλα, Αντωνία Μαζοκοπάκη, Βαλεντίνα Φαραντούρη (αναπληρωματικές: Παρασκευή Κοφίδη, Έλενα Στραβάκου)

Στην ΟΠΕΝ κατηγορία, με τη συμμετοχή χωρών εκτός Μεσογειακής Συνομοσπονδίας, η Ελλάδα ήταν 3η στο Ντουέτο (1η Ρωσία, 2ος Καναδάς), 3η στο Κόμπο (1η Ρωσία, 2η Ιταλία), 4η στο Σόλο (1η Ρωσία, 2ος Καναδάς, 3η Ουκρανία) και 4η στο Ομαδικό (1η Ρωσία, 2η Ιταλία, 3ος Καναδάς).

Στη γενική κατάταξης της ΟΠΕΝ κατηγορίας, η χώρα μας ήταν 3η (1η Ρωσία, 2η Ιταλία).