Με έμπνευση τον μεγάλο λευκό καρχαρία και στόχο το επίγειο ρεκόρ ταχύτητας!

Την είπανε BMW Alpha Bullet Bike και είναι μια ιστορία που περιλαμβάνει έναν μουσουλμάνο, έναν μορμόνο και πολύ social media, χωρίς αυτό να είναι ανέκδοτο!

Ο τούρκος σχεδιαστής Mehmet Doruk Erdem είναι ο άνθρωπος που έφτιαξε το concept για την BMW Alpha, μια μηχανή ειδικά σχεδιασμένη για το Bonneville Salt Flats, καθώς ο στόχος της ήταν να σπάσει το επίγειο ρεκόρ ταχύτητας.

Δυο χρόνια αργότερα, στη Γιούτα αυτή τη φορά, ο πατέρας του μηχανικού Mark Atkinson πόσταρε το concept στη σελίδα του γιου του στο Facebook και είδε τον πιτσιρικά του να πέφτει με τα μούτρα στη δουλειά, κατασκευάζοντάς τη στο γκαράζ του.

Ο μορμόνος ζήτησε μάλιστα τη βοήθεια του ίδιου του Erdem αρκετές φορές και εκείνος προθυμοποιήθηκε κάποια στιγμή να του απαντήσει. Κι έτσι βρέθηκαν να παλεύουν παρέα για να τη φέρουν στη ζωή τελειοποιώντας το concept και το αποτέλεσμά τους ήταν πράγματι πολύ κοντά στον αρχικό σχεδιασμό του Τούρκου.

Το ίντερνετ είναι κάποιες φορές ένα πολύ καλό μέρος για συναντήσεις.

Η απίστευτη πραγματικά δημιουργία τροφοδοτείται από μια μηχανική καρδιά 740 κυβικών, αν και όλα τα βλέμματα μαγνητίζει φυσικά ο φουτουριστικός σχεδιασμός της…

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook