Ο 29χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών, Μαρκ Ντάγκαν, ο θάνατος του οποίου πυροδότησε τις ταραχές στο Λονδίνο, δεν είχε ανοίξει πυρ εναντίον των αστυνομικών που τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ανεξάρτητης επιτροπής που έχει αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση.

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Καταγγελιών της Αστυνομίας (IPCC) ανέφερε ότι \”δεν υπάρχουν αποδείξεις\” ότι ο Ντάγκαν πυροβόλησε τους αστυνομικούς. Το όπλο που βρέθηκε στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 29χρονος δεν είχε χρησιμοποιηθεί, όπως έδειξαν οι βαλλιστικές εξετάσεις, αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Ντάγκαν, σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της αστυνομίας στο Τότεναμ του βόρειου Λονδίνου από αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον συλλάβουν. Οι βίαιες ταραχές, οι λεηλασίες και η πυρπόληση κτιρίων και οχημάτων ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, μετά από μια ειρηνική πορεία στη μνήμη του που οργάνωσαν φίλοι και συγγενείς του.

Πάντως, η οικογένεια του ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αισθάνεται \”θλίψη\” για τις ταραχές που συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα στις υποβαθμισμένες συνοικίες της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook