Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υποδέχθηκε στην αεροπορική βάση στο Ντέλαγουερ τις σορούς των 30 Αμερικανών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν το Σάββατο στο Αφγανιστάν, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν καταρρίφθηκε από τους Ταλιμπάν.

Μαζί με άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους, όπως ο υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα και ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού ναύαρχος, Μάικ Μάλεν, συμμετείχε σε μία τελετή που διοργανώθηκε προς τιμήν τους.

Ο πρόεδρος Ομπάμα, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έφτασε στο Ντόβερ όπου δύο στρατιωτικά αεροπλάνα C-17 μετέφεραν τις σορούς των στρατιωτών, οι οποίες δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα, ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού ναύαρχος Μάικλ Μάλεν και ο επικεφαλής των Πεζοναυτών ναύαρχος Γκάρι Ράγκχεντ ήταν παρόντες στην τελετή, η οποία ήταν κλειστή για τα μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ήρε το 2009 την απαγόρευση κάλυψης από τον Τύπο της επιστροφής στις ΗΠΑ των σορών των Αμερικανών στρατιωτών που χάνουν τη ζωή τους στο εξωτερικό, αφήνοντας τις οικογένειες να αποφασίσουν αν επιθυμούν την παρουσία των μέσων ενημέρωσης.

Όμως οι 30 στρατιώτες που σκοτώθηκαν το Σάββατο δεν έχουν μπορέσει να αναγνωριστούν «εξαιτίας της καταστροφικής φύσης του δυστυχήματος», εξήγησε το Πεντάγωνο κι έτσι οι συγγενείς τους δεν ήταν σε θέση να δώσουν ή όχι την άδειά τους για την κάλυψη της τελετής από τα μέσα ενημέρωσης.

Εξάλλου, τέσσερις άμαχοι και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν σήμερα, Τρίτη, από την έκρηξη βόμβας που ήταν τοποθετημένη κοντά σε αστυνομικό όχημα σε μία αγορά στο νότιο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Η βόμβα εξερράγη κοντά σε ένα αστυνομικό αυτοκίνητο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκούλαμπ Σαχ, επικεφαλής της ομάδας δίωξης του εγκλήματος της επαρχίας του Ουρουζγκάν, όπου εξερράγη η βόμβα. «Ένας αστυνομικός και τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν».

Ο αξιωματούχος αυτός απέδωσε την επίθεση στους Ταλιμπάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook