Άμεση ήταν η αντίδραση του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας στο διάγγελμα της Τερέζα Μέι, με το οποίο έκανε γνωστή την απόφαση της κυβέρνησης για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν λίγα μόλις λεπτά μετά τις δηλώσεις της Μέι, χαιρέτισε με ανακοίνωσή του την απόφασή της να «δώσει στον βρετανικό λαό την ευκαιρία να εκλέξει μια κυβέρνηση που θα θέσει ως προτεραιότητά της το συμφέρον της πλειοψηφίας». Επιβεβαίωσε μάλιστα πως θα ψηφίσει θετικά την σχετική πρόταση στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Οι εργατικοί θα προσφέρουν στη χώρα μια αποτελεσματική εναλλακτική απέναντι σε μια κυβέρνηση που απέτυχε να ανοικοδομήσει την οικονομία, μείωσε το βιοτικό επίπεδο και προχώρησε σε καταστροφικές περικοπές στους τομείς της παιδείας και της υγείας, σημειώνει στη δήλωσή του ο Τζέρεμι Κόρμπιν.
 
Σημείωσε ακόμη πως τις τελευταίες εβδομάδες οι Εργατικοί έχουν καθορίσει την πολιτική τους, που αποτελεί μια «καθαρή και αξιόπιστη επιλογή για τη χώρα. Ανυπομονούμε να δείξουμε πώς οι Εργατικοί θα υπερασπιστούν τον βρετανικό λαό».

Σημειώνεται ότι για να περάσει η πρόταση για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, χρειάζεται η πλειοψηφία των δύο τρίτων του βρετανικού κοινοβουλίου, ήτοι 434 βουλευτές. Η Μέι φαίνεται πως εξασφαλίζει την πλειοψηφία με τις ψήφους των Συντηρητικών, που αριθμούν 330 βουλευτές, αλλά και αυτές των Εργατικών, που ανέρχονται 229.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook