Με τη δόση αυτή μας βγήκαν 25 μπισκοτάκια με διάμετρο 5,5 εκ.

Υλικά 
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή για ζυμωτά
3 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα
2/3 φλιτζανιού του τσαγιού φέτα θρυμματισμένη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο σε κομματάκια
κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση 
Ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τη ζάχαρη σε μια λεκάνη ή μεγάλο μπολ. Τα ανακατεύτε λίγο να αναμειχθούν. Προσθέτετε το βούτυρο και δουλεύετε το μείγμα με τα χέρια να ανακατευτούν τα υλικά (γίνονται σα σβώλοι και ψίχουλα).

Περιχύνετε τη φέτα με το γάλα και δουλεύετε με τα δάχτυλα τα κομματάκια της να απορροφήσουν μπόλικο ή να διαλυθούν σ’ αυτό. Ρίχνετε το μείγμα γάλακτος-φέτας στην κούπα με το αλεύρι. Ζυμώνετε σιγά σιγά σα να προσπαθείτε να φτιάξετε μια μπάλα, ώστε να να ενσωματωθούν τα υλικά σε μια ενιαία, σφιχτή ζύμη.

Ανοίγετε τη σφιχτή ζύμη πιέζοντάς τη με τα χέρια (ή με τον πλάστη) σε επίπεδο φύλλο έως 0,5 εκ. περίπου ύψος. Παίρνετε ένα ποτήρι (ή κουπ πατ, αν έχετε) και κόβετε με το χείλος του ποτηριού δισκάκια.

Αραδιάζετε τα δισκάκια στο ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου, όπου έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνετε στην επιφάνεια, αν θέλετε, λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20′ μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Τα αφήνετε να κρυώσουν πριν σερβίρετε.

Tips: 1. Με τη δόση αυτή μας βγήκαν 25 μπισκοτάκια με διάμετρο 5,5 εκ. 2. Απ’ τα 18 λεπτά ψήσιμο και μετά, τα μπισκοτάκια είναι έτοιμα, κάθε λεπτό που τα αφήνετε, γίνονται πιο τραγανά. 3. Αν θέλετε “γυαλιστερό” ρόδινο χρώμα, τα αλείφετε με κρόκο και αν θέλετε να φαίνονται “χεράτα” δεν ανοίγετε το φύλλο με πλάστη αλλά πιέζοντάς το και απλώνοντάς το με τα χέρια.

icookgreek.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook