Η τρομακτική εμπειρία δημιούργησε σκηνές πανικού, με εκατοντάδες ανθρώπους να ψάχνουν απεγνωσμένα για καταφύγιο σε υψώματα υπό το φόβο ενός πιθανού τσουνάμι, το οποίο ευτυχώς δεν ήρθε ποτέ. Το Εθνικό Γραφείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Χιλής ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος και δεν εξέδωσε προειδοποίηση. Τον περασμένο Φεβρουάριο, την ίδια περιοχή είχε ισοπεδώσει σεισμός 8,8 Ρίχτερ, προκαλώντας το θάνατο 400 ανθρώπων.

\"\"

Το Εθνικό Γραφείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Χιλής ανακοίνωση πως ο σεισμός, που έγινε στις 20:20 ώρα Γκρίνουιτς (22:20 ώρα Ελλάδας), ήταν \”μέσης έντασης\” 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ακολουθήθηκε από μετασεισμό παρόμοιας έντασης. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) είχε αναφέρει πως ο σεισμός είχε μέγεθος 7,2 και στη συνέχεια 7,1 βαθμούς.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 70 χλμ βορειοδυτικά της πόλη Τεμούκο, 900 χλμ νότια του Σαντιάγο, σε απόσταση περίπου 100 χλμ από τη θάλασσα και σε εστιακό βάθος 25 χλμ.

Η δόνηση προκάλεσε ζημιές στο δίκτυο του ηλεκτρισμού και στις τηλεπικοινωνίες, ωστόσο οι αρχές ειδοποίησαν του κατοίκους ότι είναι ασφαλές να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook