Δασονόμοι επιβεβαίωσαν  την κοπή των πεύκων – Είναι σε απαλλοτριωμένη ζώνη – Κόπηκαν με άδεια της Περιφέρειας για λόγους ασφαλείας

Επιβεβαιώθηκε από την Διεύθυνση Δασών Χανίων η κοπή αρκετών  πεύκων που ήταν στα πρανή της εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνης στο ύψος των Αγίων Πάντων Αποκορώνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες  τα πεύκα κόπηκαν από συνεργεία του Δήμου Αποκορώνου μετά από σχετική άδεια της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης για λόγους ασφαλείας των διερχόμενων οχημάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες  για την κοπή των δέντρων έγινε επίκληση της φθοράς που προκαλούν οι ρίζες τους στο οδόστρωμα του παράδρομου δίπλα στον ΒΟΑΚ καθώς και ότι  τα κλαδιά τους προκαλούσαν  πρόβλημα στα διερχόμενα οχήματα, ειδικά στα φορτηγά.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο σημείο ανήκει σε απαλλοτριωμένη ζώνη και είναι εκτός αρμοδιότητας του Δασαρχείου, το οποίο συνέστησε την διακοπή της κοπής των δέντρων και την σύσταση επιτροπής η οποία θα κρίνει και θα αποφασίσει ποια θα πρέπει να κοπούν και με ποιόν τρόπο.

Επίσης, επειδή το Δασαρχείο  στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει αρμοδιότητα μόνο για το τι θα γίνουν τα κομμένα ξύλα,  ζητείται να δοθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη ως καύσιμη ύλη για τον επόμενο Χειμώνα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook