Μακελείο το βράδυ της Τρίτης στο Ηράκλειο, όταν ένας 43χρονος σε κατάσταση αμοκ μαχαίρωσε την σύζυγο του διοικητή του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, ενώ τραυμάτισε σοβαρά τον ίδιο και μια ακόμη γυναίκα.

Συγκεκριμένα, ο Διοικητής του ΤΑΕ Μεσαράς, Τηλέμαχος Πανταγάκης και η σύζυγος του , το βράδυ της Τρίτης μετέβησαν σε πολυκατοικία επί της λεωφόρου Χρυσοστόμου, μετά από παράκληση της γυναίκας που εκμίσθωνε εκεί διαμέρισμα ιδιοκτησίας τους, προκειμένου να κάνουν σύσταση σε άλλο ένοικο, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε την νοικάρισσα τους.

Όμως μόλις χτύπησαν την πόρτα του 43χρονου, εκείνος άνοιξε και χωρίς δεύτερη κουβέντα πήρε ένα κουζινομάχαιρο και το κάρφωσε στο στήθος της 48χρονης συζύγου του αστυνομικού, που είχε την ατυχία να βρίσκεται μπροστά στην πόρτα και η οποία έπεσε νεκρή.

Ο διοικητής των ΤΑΕ προσπάθησε να πάρει το μαχαίρι απο τα χέρια του 43χρονου, αλλά στην διάρκεια της πάλης τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και στα χέρια. Όμως ο 43χρονος δεν σταμάτησε, καθώς επιτέθηκε με το μαχαίρι και στην νοικάρισσα που παρενοχλούσε και η οποία ήταν επίσης παρούσα, τραυματίζοντάς την , ευτυχώς όχι πολύ σοβαρά.

Στην συνέχεια, περιφερόταν στην πολυκατοικία, και μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν δεν έφερε ουδεμία αντίσταση, ενώ έδειχνε \”χαμένος\”.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ενώ ο αστυνομικός εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο καθώς έχουν πληγεί εσωτερικά όργανα στην κοιλιακή χώρα και είχα χάσει πολύ αίμα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται ως ελεγχόμενη, αλλά μόλις γίνει δυνατό θα πρέπει να μεταφερθεί στο ΚΑΤ στην Αθήνα προκειμένου να αντιμετωπιστούν χειρουργικά τα σοβαρά τραύματα που έχει στα χέρια του.

Στο Ηράκλειο ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης και ψυχολόγοι από τα Χανιά

\”Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα για να αποσαφηνίσουμε τις συνθήκες αυτής της τραγωδίας. Ο δράστης βρίσκεται υπό κράτηση και μέλημα μας είναι αυτή την ώρα η αντιμετώπιση της κατάστασης των τραυματιών, δήλωσε ο. κ. Παραβολιδάκης προσερχόμενος στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο προκειμένου μαζί με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στον τόπο του εγκλήματος να ενημερώσουν τους συγγενείς των θυμάτων\”.

Μια άλλη τραγωδία εκτυλίσσεται ταυτόχρονα στο Νοσοκομείο, με τις κόρες της αδικοχαμένης γυναίκας, ηλικίας 16 και 20 ετών, να προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το τί συνέβη. Ειδικοί ψυχολόγοι από τα Χανιά, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο Βενιζέλειο για να στηρίξουν την οικογένεια, τα παιδιά και τους γονείς της 48χρονης γυναίκας.

Σοκ στην ΕΛΑΣ και στην τοπική κοινωνία

Εν τω μεταξύ  συλλυπητήριο  μήνυμα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, απέστειλε ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νικόλαος Σχοιναράκης, στον διοικητή των ΤΑΕ Μεσαράς Τηλέμαχο Πανταγάκη, για τον άδικο χαμό της συζύγου του.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα εγκάρδια συλλυπητήρια μου στον διοικητή των ΤΑΕ Μεσαράς, κ. Πανταγάκη, για τον άδικο θάνατο της συζύγου του. Εύχομαι να ανακτήσει σύντομα δύναμη και κουράγιο για να ανταπεξέλθει στο σκληρό χτύπημα που του επιφύλασσε η μοίρα.

Θέλω να γνωρίζει πως οι πολίτες αυτού του τόπου, που ο ίδιος με ευπρέπεια και ευσυνειδησία υπηρετεί, βρίσκονται στο πλευρό του και του συμπαραστέκονται.
» ήταν το σύντομο μήνυμα του Δημάρχου, ο οποίος παράλληλα ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον ίδιο τον κ. Πανταγάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook