Τα Επιμελητήρια Χανίων και Ρεθύμνου εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην διεθνή έκθεση «Wine and Gourmet 2017» που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας από τις 10-14 Απριλίου.

Η συμμετοχή των δύο Επιμελητηρίων ήταν  υπό την αιγίδα –  υποστήριξη των Υπουργείων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εξωτερικών, και σε συνεργασία, με το Made in Greece με αναγνωρίσιμο σήμα στην Ασία, από προηγούμενες επιχειρηματικές αποστολές της OECON Group.

Η αποστολή, περιελάμβανε τριμηνιαία προετοιμασία συναντήσεων, ενημέρωση 280 εισαγωγέων, χονδρεμπόρων και λιανεμπόρων μεγάλης κλίμακας για τη γκάμα των ελληνικών προϊόντων που συμμετείχαν στη Wine & Gourmet 2017. Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιήθηκαν και Β2Β συναντήσεις.

Κατά τη διάρκεια της Wine and Gourmet 2017  υπήρξε ενεργό ενδιαφέρον για εκκίνηση διαπραγματεύσεων για συνεργασίες με τις οποίες είναι ήδη σε επαφή το Τοπικό Προσωπικό Υποστήριξης της Δράσης στην Ιαπωνία. Η αποστολή πλαισιώθηκε από παράλληλες Δράσεις, με κυριότερη την Οργάνωση Σεμιναρίου Ελληνικού Ελαιολάδου με έμφαση στο Κρητικό Ελαιόλαδο . Το σεμινάριο επιμελήθηκε η Olive Oil Sommelier , και η Nemoto Chikoyo.

Στην έκθεση  συμμετείχαν οι ακόλουθες ελληνικές εταιρείες:

ΧΑΝΙΑ

ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ¨ΑΝΑΤΟΛΗ¨, Α.Β.Ε.Α. (ΛΑΔΙ, ΕΛΙΕΣ), ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, Α.Ε. ΑΝΩΣΚΕΛΗ Α.Β.Ε.Ε. (ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΟΙΝΟΣ), ΚΡΗΤΩΝ ΝΕΚΤΑΡ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΜΠΟΡΙΟ (ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΞΥΔΙ), ΜΑΔΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ (ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ), ΑΦΟΙ ΘΕΩΔΟΡΟΥ ΜΟΧΛΑΚΗ ΟΕ (ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ), ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΓΩΝΗ – ΓΥΠΑΡΑΚΗ  (ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ).

ΡΕΘΥΜΝΟ

GEA CRETA(ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟΥ), ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ(ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ), ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΛΙΟΥ ”ΚΑΒΒΑΛΟΣ” ΚΑΙ ΤΣΟΥΔΕΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  (ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ).

Την παρουσίαση, τον δειγματισμό και την προώθηση των προϊόντων είχε αναλάβει η εταιρεία OECON GROUP, με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των εξαγωγών.

Το Ελληνικό περίπτερο τίμησαν ιδιαιτέρως οι Ιάπωνες, λάτρεις του Ελληνικού ελαιόλαδου και της μεσογειακής διατροφής και δοκίμασαν τα υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα.

To Επιμελητήρο Χανίων εκπροσώπησε στην έκθεση ο πρόεδρος του Γιάννης Μαργαρώνης, και το Επιμελητήριο Ρεθύμνου ο Α’Αντιπρόεδρος, του Μανώλης Ψαρουδάκης.

Τα Επιμελητήρια Χανίων και Ρεθύμνου εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στα Στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκυο, και ιδιαιτέρως στον κ. Πρωτόπαπα, Γραμματέα ΟΕΥ Α’, την κ. Καμά, Γραμματέα ΟΕΥ Α’, και τον κ. Κωνσταντίνο Makoto Suwamoto, της Υπηρεσίας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ιαπωνία, για την ένθερμη και ουσιαστική υποστήριξη  τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook