Αύριο το στερνό αντίο στον υποδιοιηκητή Ιωάννη Τζανιδάκης- Θα ταφεί στο χωριό από όπου κατάγονταν, την Αρχαία Ελεύθερνα

Με τα καλύτερα λόγια, μιλούν για τον αγαπημένο τους Ρεθυμνιώτη, ο σύλλογος Ρεθύμνου Αττικής, που έφυγε τόσο άδικα μετά την συντριβή του ελικοπτέρου χθες το πρωί.

Όπως αναφέρεται στο σχετική συλλυπητήρια επιστολή ο Ιωάννης Τζανιδάκης ήταν πολύ κοντά στον σύλλογο και μάλιστα ενεργό μέλος συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου. 

“Ἐσχάτης ὥρας πρὸ τῶν πυλῶν
τοῦ Θεοῦ ἡ βουλὴ προκαλεῖ ἐκ νέου μου τὸν νοὺν,
ὅστις λογικῆς πάσης ἐκτός -ἥ ἐντός- ἀνθίστησι,
ἐπαναστατεῖ, ἐκτὸς εαὐτοῦ ἐξέρχεται καὶ ἀμφισβητεῖ,
τὴν πραγματικότητα ἀρνεῖται,
ἵνα πόνῳ διαφύγῃ καὶ ψευδήν εἰρήνην συναντήσῃ.

Εμβρόντητος και κατώδυνος  η ψυχή μας από τον αιφνίδιο και αδόκητο θάνατο του  υποστρατήγου  συμπατριώτη μας  Ιωάννη Τζανιδάκ . Παλικάρι , λεβέντης , γνήσιος Ρεθεμνιώτης.

Εκλεκτό  μέλος του συλλόγου των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ, από δεκαετίας  ενεργό μέλος μας , συμμετείχε με πολύ ζέση και αγάπη σε όλες τις εκδηλώσεις μας. Ειδικά στις τελευταίες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα για τα 150 έτη από το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, πρωτοστατούσε.

Αισθανόταν υπερήφανος για την δραστηριότητα που επιδεικνύαμε και είχε ένθερμο ζήλο να συμμετέχει.  Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών προσήλθε από τους πρώτους και μάλιστα ένστολος, ενώ με χαρά μου ανακοίνωσε ότι στην Μητρόπολη Αθηνών θα ηταν ακόλουθος  του Πρόεδρου της Δημοκρατίας.  

Τελευταία  φορά συμμετείχε τον Ιανουάριο του 2017 στην κοπή της πίτας του συλλόγου μας ,στην Μεγάλη Βρετάνια ,όπου συνοδευόταν από την εξαίρετη σύζυγο του . Πάντα μας επαινούσε με τα καλύτερα λόγια .Τον Μάρτιο είχαμε μία τηλεφωνική επικοινωνία , ευχόμενος για την προαγωγή του. Ήταν τόσο κοντά μας , που φαίνεται απίστευτο ότι δεν θα μας ξανάρθει. 

Θεία βουλή καὶ ἡμῶν ἡ μετάστασις,
τοῦ ὀντολογικοῦ καὶ φυσικωτάτου καὶ ἄῤῥήκτου δεσμοῦ 
ἡ κράσις,
ὁ χωρισμός, ἡ ἀπουσία,
ἡμῶν δὲ ὁ κοπετός, ὁ θρῆνος, ἡ ὀδύνη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ιστορικού συλλόγου των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» , συνήλθε εκτάκτως  την 19ην Απριλίου 2017 ,επι τω θλιβερώ αγγέλματι του θανάτου του υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη εκλεκτού και αγαπητού μέλους ημών και απεφάσισε ομόφωνα :

-να αποστείλει συλλυπητήρια επιστολή στον Ρεθύμνιο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Ευαγ. Αποστολάκη καθώς και στη σύζυγο και τα τέκνα του εκλιπόντος 

-να αποστείλει στο κρητικό τύπο ψήφισμα 

-αντί στεφάνου , χρηματικό ποσό στο σωματείο φίλων παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» 

                           Ἡ πρώην νοσταλγία εἰς παρουσίαν μετατρέπεται 
                                         τὸ ἄλγος εἰς βεβαιωθεῖσα ἐλπίδα, 
                                             ἡ ἀπουσία εἰς νίκην, 
                                ὁ θάνατος εἰς Χριστοῦ τὸ πρόσωπον, 
                     ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΔΕΛΦΕ ΙΩΑΝΝΗ !   ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook