Απάντηση στα όσα αναφέρει ο Πλατανιάς για το γηπεδικό ζήτημα στα Χανιά δίνει μέσω ανακοίνωσης ο Κισσαμικός.

Σε αυτήν καλεί τους Δημάρχους Χανίων και Πλατανιά να λύσουν οριστικά το γηπεδικό πρόβλημα και παραθέτει τη δική της άποψη για το τι ισχύει με τα γήπεδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΠΑΕ Πλατανιάς που μέσω της δικής της ανακοίνωσης στην οποία αναφέρεται στην ομάδα μας για το γηπεδικό ζήτημα στα Χανιά μας δίνει την ευκαιρία να αναφερθούμε στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Στο πρώτο μας “ταξίδι” στις επαγγελματικές κατηγορίες την περασμένη σεζόν αναγκαστήκαμε να ξενιτευτούμε στο Ρέθυμνο και να παίζουμε ουσιαστικά ως “ξένοι” στο ΔΑΚ Γάλλου για περίπου μισό χρόνο, κάνοντας ολόκληρο ταξίδι.  Το ποσό που καταβάλαμε τότε σε κάθε παιχνίδι ήταν το 15% επί των εισπράξεων στον Δήμο Ρεθύμνου, ποσοστό που καταβάλλουν όλες οι ομάδες στην Ελλάδα στους τοπικούς Δήμους σε περίπτωση που δεν είναι ιδιόκτητο το γήπεδο.

Για να επιστρέψουμε στον Νομό μας, να θυμίσουμε ότι υπήρξε συμφωνία κυριών ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΠΑΕ Κισσαμικός, Αντώνη Ροκάκη, στην Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Πλατανιά. Με πρωτοβουλίες του κ. Ροκάκη να ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ότι εγκρίθηκε κονδύλι από την Περιφέρεια ύψους 30.000 ευρώ για ανακατασκευή των κερκίδων στο γήπεδο Μάλεμε, ώστε να αδειοδοτηθεί το γήπεδο, το οποίο είχε κρίνει ο αρμόδιος παρατηρητής της Λίγκας ως ακατάλληλο. Γήπεδο το οποίο ανήκει στο στρατόπεδο του Μάλεμε, είναι παραχωρημένο στον Δήμο Πλατανιά κι ο Δήμος Πλατανιά το παραχώρησε στον Ερασιτέχνη Πλατανιά, που με τη σειρά του το παραχώρησε στην ΠΑΕ Πλατανιάς. Είμαστε στη διάθεση της ΠΑΕ Πλατανιάς ανά πάσα ώρα και στιγμή, με την παρουσία των Δημάρχων Χανίων και Πλατανιά, να κάνουμε λογαριασμό και να δούμε αν οφείλουμε και πόσο…

Καλούμε άμεσα τις επόμενες ώρες τόσο ο Δήμαρχος Χανίων, όσο και ο Δήμαρχος Πλατανιά –επειδή δεν θέλουμε να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με την ΠΑΕ Πλατανιάς και με καμία ΠΑΕ της πόλης μας και επειδή τόσα χρόνια κοπιάζουμε για το καλό και την προβολή του χανιώτικου ποδοσφαίρου-να τοποθετηθούν για το γηπεδικό ζήτημα και να δώσουν οριστική λύση.

Θέλουμε το αυτονόητο, να παίζουμε σε ένα γήπεδο του Νομού Χανίων. Από τη στιγμή που τα μόνα αδειοδοτημένα γήπεδα είναι το Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων και το Δημοτικό Γήπεδο Μάλεμε –για το οποίο σαφώς έχουμε συμβάλλει κι εμείς στο να αδειοδοτηθεί- οφείλουν οι Δήμοι Χανίων και Πλατανιά να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν μία και καλή λύση στο πρόβλημα.

Εκτός, βέβαια, και αν εξυπηρετούνται άλλα συμφέροντα και δεν είναι σε θέση να το πράξουν αυτό, έχοντας παραχωρήσει τα “κλειδιά” των δύο γηπέδων στην ΠΑΕ Πλατανιάς.

Να «ευχαριστήσουμε» την ΠΑΕ Πλατανιάς που ουσιαστικά στην ανακοίνωσή της είναι σαν να λέει ότι μας έκανε χάρη να παίξουμε στο “σπίτι” μας, στον τόπο μας, στον Νομό Χανίων και να ξεκαθαρίσουμε ότι σε συζήτηση που έγινε με εκπρόσωπο του Δήμου Χανίων συμφωνήθηκε να αναλάβει τη συντήρηση του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων ο Δήμος Χανίων και να μην υπάρχει επιβάρυνση για τις τρεις ΠΑΕ που το χρησιμοποιούν.

Στο Δημοτικό Γήπεδο Μάλεμε, για το οποίο απαιτεί ποσό συντήρησης η ΠΑΕ Πλατανιάς, να θυμίσουμε ότι η ομάδα μας έχει δώσει σε πρωτάθλημα και Κύπελλο μέχρι τώρα 8 παιχνίδια (δηλαδή χρησιμοποιούμε μία φορά τον μήνα το γήπεδο). Είμαστε η μοναδική επαγγελματική ομάδα ωστόσο που δεν της επιτρέπεται να κάνει προπόνηση σε γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα, έστω μία φορά πριν από τα εντός έδρας παιχνίδια της και προπονείται όλο τον χρόνο σε γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα. Παρ’ όλα αυτά, κι ενώ στο εν λόγω γήπεδο παίζουν οι ομάδες της ΠΑΕ Πλατανιάς για τα πρωταθλήματα υποδομής της Super League και παραχωρείται για προπονήσεις σε αντίπαλες ομάδες μας της Football League όταν έρχονται στα Χανιά, είτε κατά καιρούς σε άλλες ερασιτεχνικές ομάδες των Χανίων, καλούμαστε να επιμεριστούμε δυσανάλογα από το συνολικό ποσό συντήρησης του χλοοτάπητα.

Είναι καταφανέστατο, διαβάζοντας κάποιος την παράγραφο 7 της ανακοίνωσης της ΠΑΕ Πλατανιάς, ότι απειλεί και εκβιάζει την ομάδα μας σε σχέση με το γηπεδικό ζήτημα στα Χανιά. Καλό θα ήταν η ΠΑΕ Πλατανιάς να σεβαστεί τα αρκετά εισιτήρια διαρκείας και τις αρκετές χορηγίες που όλα αυτά τα χρόνια έχει πάρει από την περιοχή της Κισσάμου, από Κισσαμίτες φιλάθλους και Κισσαμίτες επιχειρηματίες και να σταματήσει να απειλεί και να εκβιάζει ως “κλειδοκράτορας” των Χανίων γιατί θα μας βρει μπροστά της…

Κισσαμικός, Σύλλογος Περήφανος Κρητικός!

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook