Η Δ.Ε του Π.Τ. Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει στις  29 Απριλίου 2017 στο Ηράκλειο, στο πάρκο Γεωργιάδη από τις 11πμ – 2μμ με τίτλο “Heraklion Chemistry Show”.

Διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τους «μικρούς χημικούς».

Μαθητές  Γυμνάσιων και Λυκείων του Ηρακλείου με την επίβλεψη των καθηγητών τους και τη συμμετοχή ομάδας φοιτητών του τμήματος Χημείας  του Παν/μιου Κρήτης  θα εκτελέσουν πληθώρα πειραμάτων Χημείας .

Είναι αλήθεια ότι η μελέτη των φαινομένων που γίνονται γύρω μας  αποτελεί μια εμπειρία όχι μόνο ενδιαφέρουσα, αλλά και συναρπαστική. Προκαλεί το θαυμασμό, αλλά ταυτόχρονα και το ενδιαφέρον για αναζήτηση και δημιουργία.

Είναι καταπληκτικό οι μαθητές  να ανακαλύπτουν και να εξηγούν μυστικά της φύσης, να προβληματίζονται, να ευχαριστιούνται γιατί δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα για τον κόσμο γύρω τους.

Ίσως να θεωρείται ακόμα και σήμερα από πολλούς ότι οι φυσικές επιστήμες είναι για τους λίγους και τους ειδικούς. Τα παιδιά όμως συμμετέχουν στη διαδικασία της μάθησης με τρόπο ενεργό

Περιμένουμε τους μαθητές όλων των βαθμίδων και τους γονείς να παρακολουθήσουν την πραγματοποίηση των πειραμάτων  να επιβραβεύσουν τις προσπάθειες των μαθητών να εξηγήσουν τον κόσμο γύρω μας .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook