Με εντυπωσιακή ανάκαμψη -την ισχυρότερη από το Μάρτιο του 2009- έκλεισε την Τρίτη η Γουόλ Στριτ, μετά το αποθαρρυντικό ξεπούλημα της προηγούμενης ημέρας.

Ο Dow Jones έκλεισε ενισχυμένος κατά +3,98% στις 11.240 μονάδες ενώ ο Nasdaq «πέταξε» με +5,29% στις 2.483 μονάδες. Άνοδο +4,74% κατέγραψε ο S&P500, κλείνοντας στις 1.173 μονάδες.

Στην ανάκαμψη πρωταγωνίστηκαν, όπως δημοσιεύει το in.gr, οι χρηματοπιστωτικές μετοχές, που είχαν πληγεί ιδιαίτερα στην προηγούμενη συνεδρίαση: Οι μετοχές των Bank of America, Citigroup ενισχύθηκαν πάνω από 7%.

Ανάκαμψη κατέγραψαν επίσης και τα αμερικανικά ομόλογα, με τα επιτόκιά τους να μειώνονται καθώς -παρά την υποβάθμιση των ΗΠΑ- οι επενδυτές συνεχίζουν να τα θεωρούν ασφαλές καταφύγιο.

Το επιτόκιο των διετών αμερικανικών ομολόγων έπεσαν κατά 10 μονάδες βάσης και εκείνα των δεκαετών υποχώρησαν κατά 28 μονάδες βάσης.

Η αγορά υποδέχτηκε μουδιασμένη την πολυαναμενόνη ανακοίνωση της Fed, τελικώς όμως οι επενδυτές αξιολόγησαν θετικά τη διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα τουλάχιστον έως το 2013 και τηρούν στάση αναμονής για τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας.

Η αναφορά της Fed πως εξετάζει «ένα εύρος πιθανών κινήσεων για την αντιμετώπιση των κινδύνων» για την αμερικανική οικονομία, εξελήφθη ως προαναγγελία νέου γύρου κινήσεων στήριξης σε επόμενη φάση.

Νωρίτερα, οι δείκτες στην Ευρώπη είχαν κλείσει με ανάμεικτα πρόσημα έπειτα από μία συνεδρίαση με έντονη νευρικότητα: Ο DAX στη Φρανκφούρτη περιόρισε, ελέω Γουόλ, στο κλείσιμο την υποχώρησή του στο 0,1% ενώ ο FTSE100 στο Λονδίνο και ο CAC στο Παρίσι έκλεισαν ενισχυμένοι κατά 1,84% και 1,63% αντίστοιχα.