Με τη συμμετοχή νέων εθελοντών το μη κερδοσκοπικό εθελοντικό Δίκτυο «Διαβάζω για τους άλλους» (ΔΓΤΑ) δυναμώνει την παρουσία του στο Ηράκλειο και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας «… να ακούνε με τα μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας».

Στην 5η συνάντηση εθελοντών που πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο Comeet  παλιά και νέα μέλη  του Διαβάζω για τους άλλους ενημερώθηκαν για την πορεία ανάπτυξης του Δικτύου στο Ηράκλειο και τις δράσεις, στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν, προσφέροντας εθελοντικά τη φωνή τους ή τις διοικητικές τους ικανότητες.

Για την καλύτερη ενημέρωση των συμμετεχόντων, τα μέλη της ομάδας υπευθύνων της πόλης είχαν ολιγόλεπτες κατ΄ ιδίαν (Human2Human) συναντήσεις με κάθε ενδιαφερόμενο διαπιστώνοντας το ζωηρό ενδιαφέρον περίπου 50 νέων εθελοντών να ενταχθούν άμεσα και στοχευμένα στο Δίκτυο και να συμβάλλουν με τις δικές τους δυνάμεις στο κοινό όραμα.

Η Ομάδα Ηρακλείου ευχαριστεί θερμά για τη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης τους χορηγούς: Comeet, Wines of Crete, Ζαχαροπλαστεία Πλατάκης, Γραφικές Τέχνες Τυποκρέτα, Τόνια Αυγουστάκη & Μάνο Κασαπάκη (φωτογράφοι).

 Σημειώνεται ότι το «ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ» θα συμμετέχει με δράσεις του σε όλη την Ελλάδα στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου την προσεχή Κυριακή 23 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Υπουργείου Πολιτισμού. Στο Ηράκλειο, εθελοντές του Δικτύου θα επισκεφθούν μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων συμμετέχοντας σε δράσεις ανάγνωσης για τους ανθρώπους που φιλοξενούνται σε αυτά.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook