Ο απόλυτος κυρίαρχος των θαλασσών και τα εντυπωσιακά σαγόνια του – Δείτε το βίντεο

Δεν είναι σκηνή από την ταινία «Τα σαγόνια του καρχαρία» αλλά θα μπορούσε. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο καρχαρίας είναι αληθινός και δεν είναι άλλος από έναν εντυπωσιακό, επιβλητικό και τρομακτικό μεγάλο λευκό.

Οι εικόνες που βλέπουμε- και είναι πιθανώς οι τελευταίες που είδαν πολλά θαλάσσια όντα πριν υποκύψουν στην ισχύ του μεγάλου θαλάσσιου θηρευτή- καταγράφηκαν ανοιχτά της Νότιας Αφρικής με ειδική κάμερα και τον γενναίο κινηματογραφιστή Anthony Kobrowisky.

Φαίνεται πως ο καρχαρίας πετάχτηκε από το νερό διεκδικώντας κάποιο δόλωμα, που, μαζί με την κάμερα, τραβήχτηκε εγκαίρως, αφήνοντας όμως τον χρόνο για ένα τρομακτικό «πανόραμα» των περίφημων σαγονιών του.

Ο Kobrowisky βρίσκεται στη Νότια Αφρική για ένα ντοκιμαντέρ με τους μεγάλους λευκούς και υποπτεύεται πως ο «πρωταγωνιστής» ήταν ένα θηλυκό.

Όπως υπενθυμίζει η Daily Mail, παρά τη φήμη των μεγάλων λευκών, στην περιοχή έχουν καταγραφεί μόλις 29 μοιραίες επιθέσεις από το 1900.

Σε άλλο βίντεό του, ο Kobrowisky δείχνει πώς ο άνθρωπος απειλεί τον μεγάλο λευκό καρχαρία περισσότερο από ότι τον απειλεί εκείνος, με έναν καρχαρία να ξεβράζεται στην ακτή και να πεθαίνει.

«Πληθυσμός 350 έως 500 τέτοιων καρχαριών έχουν απομείνει στα νερά της Νότιας Αφρικής. Αναμένουμε την εξαφάνισή τους μέσα στην επόμενη δεκαετία» σημειώνει.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook