“Καλά, δεν κάναμε την πτήση νωρίτερα που ο καιρός ήταν καλός; Αύριο, ο καιρός δεν ξέρω πώς θα είναι” ήταν τα λόγια του γιου της

 

Η μητέρα του ταγματάρχη, Δημοσθένη Γούλα, του κυβερνήτη του στρατιωτικού ελικοπτέρου Χιούι που συνετρίβη στις πλαγιές του Σαρανταπόρου Ελασσόνας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματικοί και να βυθιστούν στο πένθος οι Ένοπλες Δυνάμεις, ξεσπά.

Λίγα 24ωρα μετά το ύστατο χαίρε στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Σωτήρος στη Λάρισα, η μητέρα του Δημοσθένη Γούλα μιλά στην εφημερίδα “Ειδήσεις” και αποκαλύπτει ένα συγκλονιστικό στοιχείο σχετικά με τις επιφυλάξεις που είχε ο γιος της για τη μοιραία -όπως τελικά αποδείχθηκε- πτήση.

Ο διάλογος και το κακό προαίσθημα

“Τη Δευτέρα το πρωί επικοινώνησα μαζί του. Ταυτόχρονα, δέχθηκε μια κλήση και τον άκουσα να μιλάει στο τηλέφωνο με κάποιον για τις λεπτομέρειες της μοιραίας πτήσης”, λέει χαρακτηριστικά η Τάνια Γούλα.

Στη συνέχεια αποκαλύπτει τα όσα άκουσε: “Η στιχομυθία που εγώ άκουσα ήταν η εξής: “Καλά, δεν κάναμε την πτήση νωρίτερα που ο καιρός ήταν καλός; Αύριο, ο καιρός δεν ξέρω πώς θα είναι”. Κατάλαβα ότι ο γιος μου ήθελε να πετάξει την Τρίτη που ο καιρός ήταν καλός και όχι την Τετάρτη το πρωί, όταν έπεσε το ελικόπτερο και ο καιρός ήταν άσχημος”.

Επίσης, συνεχίζει το δημοσίευμα, σε εκείνο το προφητικό, όπως αποδείχθηκε, τηλεφώνημα άκουσε το γιο της να λέει στον αξιωματικό που είχε επικοινωνήσει μαζί του: “Στις οκτώ παρά είκοσι να είστε εκεί. Να μην αργήσετε, γιατί εγώ θα αναγκαστώ να σβήσω και να ανεφοδιάσω”. Δεν κατάλαβε, όπως είπε στην εφημερίδα, τι ακριβώς εννούσε και ούτε τον ρώτησε να μάθει.

Από εκείνη τη στιγμή η Τάνια Γούλα είχε ένα κακό προαίσθημα και καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα. Δεν ήθελε όμως να εμπλακεί στη δουλειά του γιου της.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, Παρασκευή 21.04.2017, δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία ανέφερε πως ο Δημοσθένης Γούλας φέρεται να είχε ζητήσει από την 1η Στρατιά άδεια για να πραγματοποιήσει την πτήση στις 10.00 το πρωί (σ.σ. αντί στις 07:30) λόγω της πρόγνωσης του καιρού. Η άδεια αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν δόθηκε…

“Χάσατε ένα διαμάντι” είπε ο Πάνος Καμμένος στον πατέρα του κυβερνήτη

Από τη μεριά του, ο πατέρας του αδικοχαμένου κυβερνήτη είχε να πει μόνο λόγια απόλυτης αγάπης για τον γιο του, με τα λόγια του να ραγίζουν καρδιές. “Έχω σπαραγμό, έχω οδύνη γιατί ο γιος μου αφήνει πίσω του δύο μικρά παιδιά, την τατιάνα, 7 ετών, και τη λουκία, 2 ετών. Έχω, ωστόσο, μια χαρμολύπη.

Λύπη για τον άδικο και γρήγορο χαμό του, αλλά και υπερηφάνεια για το γιο μου, τον ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα, ο οποίος ήταν πάντα πιστός στο καθήκον, ο καλύτερος πιλότος της Αεροπορίας Στρατού.

Ήταν όνειρό του να γίνει αεροπόρος. Το 2002 αποφοίτησε πρώτος στη σειρά του στη Σχολή Αεροπορίας Στρατού. Είχε κάνει μετεκπαιδεύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείας. Ήταν εκπαιδευτής στα ελικόπτερα Χιούι και πετούσε και επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι. Με λίγα λόγια ήταν ο άριστος των αρίστων πιλότων”.

Ο πατέρας του κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου, όμως, εκμυστηρεύτηκε στην εφημερίδα και τη στιχομυθία που είχεμετά την κηδεία του γιου του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

“Όπως μου αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος, είχε γνωρίσει προσωπικά τον γιο μου λίγες ημέρες νωρίτερα από το αεροπορικό δυστύχημα, όταν είχαν πετάξει με δύο ελικόπτερα Χιούι σε στρατιωτική αποστολή στη Σαμοθράκη. Ο Δημοσθένης ήταν κυβερνήτης στο ελικόπτερο που συνόδευε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

*Οι στιγμές του διαλόγου του Πάνου Καμμένου με τον Γιώργο Γούλα

Μου είπε ότι μετά την αποστολή είχαν καθίσει μαζί σε μία ταβέρνα του νησιού και εκεί ο ίδιος είχε διαπιστώσει την αγάπη, την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό που έδειχνε και γι’ αυτό μου είπε: “Χάσατε πραγματικά ένα διαμάντι”. Αυτό που μου είπε μπορεί να μου απάλυνε λίγο τον πόνο, όμως η ψυχή μου υποφέρει από την απώλεια του Δημοσθένη μου”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook