Το Μoυσικό Σχολείο Χανίων διέπρεψε, εκπροσωπώντας ολόκληρη την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στην Ασίζη της Ιταλίας

Για ακόμα μια φορά το Μουσικό Σχολείο Χανίων έκανε περήφανη ολόκληρη την Ελλάδα και δη τα Χανιά! Από μόνη της η συμμετοχή ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα, αλλά η κατάκτηση της 2ης θέσης μας κάνει να αισθανόμαστε διπλά υπερήφανους.

Στην κατηγορία “Μεικτή Νεανική χορωδία” με υπεύθυνη την κ. Γεωργία Νικολουδάκη παρουσιάστηκαν έργα αναγεννησιακής μουσικής, το έργο του Μίκη Θεοδωράκη «της αγάπης αίματα» και το έργο «Ωδή στον Ελευθέριο Βενιζέλο» του Γιάννη Μετζελόπουλου συνθέτη και καθηγητή του Μουσικού Σχολείου του οποίου τα πνευματικά δικαιώματα παραχωρήθηκαν δωρεάν από το Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος.

Στην κατηγορία “Folklore” με υπεύθυνο τον κ. Παντελή Λύκο παρουσιάστηκαν παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Μπράβο και πάλι μπράβο στα παιδιά, στους καθηγητές και στο σχολείο!

Και εις ανώτερα

Η στιγμή της απονομής

Ένα δείγμα από την χθεσινή “εκτέλεση” της χορωδίας

Η δήλωση του Τάσου Βάμβουκα για την μεγάλη διάκριση

 

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας με δήλωσή του συνεχάρη το μουσικό σχολείο Χανίων για την μεγάλη επιτυχία στον διεθνή διαγωνισμό χορωδιών στην Ασίζη της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα ο κος Βάμβουκας ο οποίος παρευρέθηκε στο διαγωνισμό, δήλωσε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την επιτυχία του μουσικού σχολείου Χανίων. Συνεχάρη τα παιδιά, την διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Παπουτσάκη, την διευθύντρια της χορωδίας κ. Γεωργία Νικολουδάκη, τον υπεύθυνο του παραδοσιακού ορχηστρικού συνόλου κ. Παντελή Λύκο, τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Γιώργο Παπαδάκη και όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή τη σημαντική διάκριση που αποτελεί τιμή για την πόλη και το νησί μας όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Παράλληλα ο κος Βάμβουκας δήλωσε ότι η επιυχία αυτή αποτελεί σημαντικό κίνητρο για την διεκδίκηση πραγματοποίησης αντίστοιχων μεγάλων εκδηλώσεων στον τόπο μας.

Το μουσικό σχολείο Χανίων απέσπασε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία μεικτής νεανικής χορωδίας και το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία «Folclore».

ΕΔΩ μπορείτε να ακούσετε και τα υπόλοιπα κομμάτια από την εκπληκτική χορωδία του Μουσικού Σχολείου Χανίων στην Ιταλία που είναι και ο λόγος της βράβευσης τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook