Έντονη «δραστηριότητα» στις περιοχές γύρω από την πόλη των Χανίων, φαίνεται πως είχαν αναπτύξει οι τέσσερεις νεαροί Ρομά που συνελήφθησαν χθες στο Πυθάρι Ακρωτηρίου μετά από την προσπάθειά τους να διαρρήξουν ένα σπίτι στα Καθιανά.

Και οι τέσσερεις (τρία αδέλφια και ο γαμπρός τους ηλικιών από 20 έως 29 ετών) παραπέμπονται στην Δικαιοσύνη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς όπως προέκυψε από την προανάκριση που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, τον τελευταίο μήνα είχαν κάνει πέντε συνολικά διαρρήξεις σπιτιών στις περιοχές του Ακρωτηρίου και της Σούδας.

Ειδικότερα, κατηγορούνται πως διέρρηξαν :

Σπίτι στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου με λεία 2.500 ευρώ και κοσμήματα.

Σπίτι στον Παζινό Ακρωτηρίου με λεία 25.000 ευρώ.

Σπίτι στα Τσικαλαριά Σούδας με λεία κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ.

Σπίτι στην πόλη των Χανίων με λεία 2.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ.

Τέλος στην δράση των τεσσάρων νεαρών Ρομά δόθηκε χθες όταν επεχείρησαν να διαρρήξουν το σπίτι ενός 69χρονου στα Καθιανά Ακρωτηρίου, αλλά έγιναν αντιληπτοί και ετράπησαν σε φυγή με ένα αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικές αρχές των Χανίων αμέσως μπλόκαραν την περιοχή του Ακρωτηρίου, κόβοντας τους δρόμους διαφυγής των διαρρηκτών με αποτέλεσμα αυτοί να αναγκαστούν να αφήσουν το αυτοκίνητό τους στο Πυθάρι και να προσπαθήσουν να διαφύγουν με τα πόδια.

Όμως δεν τα κατάφεραν καθώς εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν για να αναγνωριστούν από τον 69χρονο και στην συνέχεια από την προανάκριση να προκύψουν και οι υπόλοιπες διαρρήξεις που είχαν κάνει.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook