Μια ιδιαίτερα νόστιμη συνταγή με άρωμα σολομού

Υλικά 

για το σουφλέ

3 φλιτζάνια γραβιέρα
Αλάτι, πιπέρι 
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 βραστές πατάτες
4 φέτες καπνιστό σολομό 
ψιλοκομμένο άνιθο

για την μπεσαμέλ

7 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1 κούπα γραβιέρα
Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
4 φλυτζάνια γάλα φρέσκο
6 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται άνετα.

Ξεκινάμε την μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί, προσθέτουμε το αλεύρι να τσιγαριστεί και μετά λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. 

Αποσύρουμε το μείγμα από την φωτιά και ρίχνουμε 4-5 κουταλιές γραβιέρα τριμμένη, λίγο αλατοπίπερο, λίγο μοσχοκάρυδο και τέλος το αυγό και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά μας και η μπεσαμέλ είναι έτοιμη. 

Έπειτα με ένα πινελάκι αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μέτριο πυρέξ και στρώνουμε τις βραστές πατάτες κομμένες σε ροδέλες. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε από πάνω το σολομό και τον άνιθο ψιλοκομμένο και λίγη τριμμένη γραβιέρα, από πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ και τέλος λίγη ακόμα τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει το χρώμα που μας αρέσει. 

φωτο redonline.

Επιμέλεια: Παύλος Φάκαλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook